FAQ - Specialbeställningar

Det här är ett av Team Hogstas stora favoritämnen, egen design, ridstövlar, ridhjälmar och mer därtill.

Att specialbeställningar kräver nogrannhet och omsorg är vi på Hogsta Ridsport väl medvetna om och vi satsar allt på att du skall känna dig säker och nöjd med din beställning.
Det innebär dock inte att det finns ånger eller returrätt på specialbeställda varor. Då varorna är framtagna unikt för dig så kan vi dessvärre inte ta tillbaka dem. Vi lägger all vår energi på att det skall bli rätt från början istället.

Vill du 
specialbeställa en vara tar du kontakt med personalen i butiken, tel. 08-759 05 07 eller 
order@hogstaridsport.com.

Bor du i närheten av Hogsta Ridsport så kan ett besök hjälpa mycket. Här finns alla prover samlade så att det blir mycket tydligare för dig, hur slutprodukten kommer att se ut.

Är ni en grupp ryttare som vill komma en speciell tidpunkt och göra en happening av något som är så roligt som egen design, så hjälper vi er även med det. Då kommer det dock krävas tidsbokning, annars är det svårt för oss att ge er odelad uppmärksamhet.

Även måttbeställda ridstövlar är specialvaror och för att beställa dessa behöver du komma till oss. I undantagsfall går det även att beställa ridstövlar online, alltid med en återkoppling innan ordern aktiveras.
När du skall måttbeställa dina ridstövlar så behöver du boka tid med Eva, som är den som tar hand om det. Det gör du också via butiken.

VIKTIGT att veta, på egendesignade eller måttbeställda varor är det ingen ånger- eller returrätt.