Sadelutprovning

Behöver din häst eller du en ny sadel?

Vi har valt att satsat på Prestige dressyrsadlar då vi själva verkligen gillar Prestiges utbud. Den efterforskning och utveckling som teamet på Prestige och bla. Karsten Engelke gör, är unik i sitt slag, De dressyrsadlar som Prestige tar fram är fantastiska när det gäller finisch, komfort och passform.

D1 är en sadel framtagen för att kunna vara det bästa valet för den lite kortare hästen med stora bogar och stor rörlighet.
D2 har samma goda grund som D1:an men här har man fokuserat mer på ryttarens behov och gjort sadeln lite djupare. Mot hästen kan man säga att D2:an är något stabilare än föregångaren D1 men även lite mindre generös i fronten Även Prestige D2 är väl lämpad för den kortare hästen med lätt svängd rygg.
Helen dressyrsadel är framtagen tillsammans med Helen Langehaneberg och är uppbyggd mer som de klassiska sadlarna. Här finns fokus på ryttarens behov väldigt uttalad. Är du en relativt liten ryttare som t.ex. Helen, så kan der här vara dressyrsadeln för dig. Denna sadel ger ytterligare support till ryttaren och passar den mer "normala" hästen.
Icelandic är framtagen för den korta islandshästen och har också en utformning som passar för den typen av ridning. Prestige Icelandig passar namnet till trots även många andra typer av hästar och ryttare, så glöm namnet Icelandic om du söker ett extremt prisvärt alternativ till D1

Till oss tar du med dig hästen när det är dags att prova ut en sprillas ny sadel. Här får du hjälp med att analysera din hästs behov och förutsättningar, därefter har du chansen att prova de sadlar som vi tillhandahåller, helt utan köpkrav.

Du får chansen att provrida D1, D2. Helen eller Islandic, då det är de sadlar vi har upptäckt passar väldigt många hästar och ryttare.

Det är inte ovanligt att en sadel med mindre bra anläggning på hästen, kan förorsaka mer skada än nytta. Eva Perninge som är behjälplig med sadlarna har varit både hos Presitge och på kurs för Carsten Engelke vid flera tillfällen för att lära sig om inpassning av just Prestiges dressyrsadlar.

Kontakta oss i butiken om du är intressead av att se om det gör skillnad för dig och din häst. Ring oss på 08-759 05 07 eller maila oss på info@hogstaridsport.com

Här kommer du tillbaka till sadlarna.