• TOP Retailer Europe 2022
 • Fast delivery
 • Large selection
 • Excellent service
Göra gröna val
Blogginlägg

Göra gröna val

Blogginlägg skapat 2023-05-17 av Eva Perninge

Miljö och bra miljöval är något vi tänker på i vårt dagliga arbete på Hogsta Ridsport.

Hur och vad är viktigt kan man då fråga sig. Vad är viktigt för dig, för mig och främst planeten vi bor på?
Det vore dumt att slå sig för bröstet och säga att vi är fantastiska, för det är vi långt ifrån. Vi säljer konsumtionsvaror och redan där kan man ifrågasätta hur gröna vi kan vara.

Men...
- Vi väljer kvalitét före kvantitet.
- Vi tar in fler gröna varor.
- Vi återanvänder våra kartonger.
- Vi märker varor med "Grönt val"
- Vår egen produktion tar hänsyn.

Kvalitét före kvantitet.
Även om inköpskostnaden kanske känns hög när du köper en riktig kvalitetsprodukt, så är en mer hållbar vara/produkt generellt sett både snällare mot miljön och mot din plånbok i längden. 
Tänk att en kvalitetsvara ofta håller några år längre och då blir kostnaden per år oftast betydligt lägre än om du köper en var som har en kortare livslängd. Att du sedan kan laga den istället för att kasta den ökar dess miljöspar ytterligare. Mindre skräp och mindre producerande av produkter...
Att producera nytt belastar miljön, att kasta varor som är utslitna belastar också miljön och ju oftare det sker, desto sämre är det.

Vi tar in fler gröna varor.
I vårt val av produkter så ställer vi frågan till agent, leverantör eller producent, om deras miljöansvar. Vilka produkter de vill framhålla som de som har minst miljöpåverkan när det gäller produktionen.
Här har vi ett par leverantörer som vi gärna framhåller som "lite bättre" än andra om vi får säga så.

Stierna Equestrian är den första producenten i Sverige inom segmentet ridkläder som har tagit fram en Sustainibility Rapport! Det är ett tufft arbete som få tar sig igenom.

IceBug också ett svenskt varumärke inom skor, har gjort en stor satsning på att hålla sitt klimatavtryck så lågt de bara kan. Ett exempel är att de sulor som vissa skor har, är framtaget från alger upptagna från försurade sjöar, tyg som är av återvunna material eller spillbitar, vissa komponenter i skorna är tillverkade av fiskenät som är dumpade i våra hav och som nu återvinns. IceBug ger dessutom bidrag till olika miljöprojekt för att ytterligare förstärka sin miljöprofil. Det är imponerande!

Vi återanvänder våra kartonger.
Det kan låta väldigt simpelt, men du anar inte hur mycket kartonger som går åt i vår verksamhet. Om du får en kartong med lite gamla tejpbitar, tänk inte på att det ser lite skräpigt och oproffsigt ut, tänk hellre att vi har sparat en liten del av ett träd. De kartonger vi köper nya är alla EKO märkta hos leverantören.

Vi märker varor med "Grönt val"
För att det skall bli lättare för dig att se de produkter som tillverkare/leverantör har gjort en miljömärkning på, så har vi lagt till en "produktbildstagg" som vi kallar "Grönt val". Vi är inga experter och vill inte heller agera som det, då miljöaspekterna är så många att det endast är de som verkligen arbetar med miljöfrågor inom produktion som kan tillräckligt mycket för att kunna säga att så här är det.
Så när du ser vårt grönaval-märke, då kan du också läsa i produktbeskrivningen vad som är skälet till att märkningen finns där. Det är information som vi hämtar från tillverkare/leverantör.

Vår egen produktion tar hänsyn.
De produkter vi tar fram i eget namn har alla granskats så att vi arbetar med återvunna material eller tex när det är bomull, att den är EKO märkt. Tillverkningen sker också i fabriker som har goda vitsord och klarar en granskning utan att det finns några oklarheter. 

Vi tycker att det är viktigt att värna om miljön men också att de som arbetar har en lön som det går att leva på. När vi nu ändå skall konsumera, då bör vi ta hänsyn till djur, natur och andra människor. Det bidrar också till en större hållbarhet.


You will also like this

 • TOP Retailer Europa 2022

  Vi är så stolta över detta pris! Hogsta Ridsport utsedd till en av Europas bästa ridsportaffärer. Läs mer om varför vi tilldelas detta pris.

 • Vad menar vi med Kunskap - Kvalité - Omtanke?

  När vi försöker sätta ord på vilka vi är, så landar vi alltid med dessa tre viktiga ord. Det är såhär som vi också hoppas att du ser oss.

 • Bucas Green-Line

  Med orden värm din häst inte planeten har Bucas tagit fram detta utetäcke. Green-Line turnout har även fått ett innovationspris på Spoga.

 • Grooming de Luxe

  Inspireras av snygga detaljer för stall och tävling. Kentuckys stall och borstserie Grooming de Luxe sticker verkligen ut med fina material och snygg finish.

 • Hästar som konst - på riktigt!

  Fantastiska tavlor med hästmotiv gör hon, finska Katja Hannula. Läs mer om vem hon är och vilken känsla hon har inför hästen.

 • Hästliniment – värme eller kyla?

  Liniment kan ge en värmande eller kylande effekt beroende på vad man vill ha för känsla på det irriterade området. Vi förklarar varför!

 • Bli en klippa på att klippa

  Vi berättar om fördelar och nackdelar med att klippa din häst och tipsar om hur du på bästa sätt tar hand om din klippmaskin.

 • Sommarplågor som bits, sticks och suger blod!

  Men tack och lov har vi ett brett sortiment med produkter och material som hjälper till att hålla insekterna på säkert avstånd.

 • Vit, vitare, aldrig mer gul

  Här får du tips om vad du kan göra och självklart finner du produkter som är framtagna för att hålla din skimmel skinande vit med minimal insats.

 • Hur skyddar jag hästens ben bäst?

  Hästens ben är ömtåliga och bör skyddas för att undvika att bli skadade. Det är dock viktigt att du väljer rätt benskydd för rätt tillfällen.

 • Dressyrhästens dresscode vid tävling

  Här har vi sammanställt vilken utrustning som är tillåten att använda på din häst vid dressyrtävling.

 • Vad är tillåten tävlingsklädsel vid dressyrtävling?

  Vi förtydligar vilka riktlinjer som gäller för godkänd utrustning enligt Ridsportsförbundet tävlingsreglement inom dressyren.

 • Ut på tur, aldrig våt och sur

  Det finns ingenting som heter dåligt väder, bara dåliga kläder. Här reder vi ut begreppen så att du väljer rätt plagg till rätt tillfälle.

 • Smarta textilier

  Hogsta Ridsport har ett brett sortiment med produkter framtagna för att förebygga skador och påskynda läkning om skada redan uppstått.

 • Sadelgjordar - vilken form ska jag välja?

  Vi bloggar om de olika sadelgjordarna som du finner hos EA Mattes. Valet blir enklare när man vet hur de är avsedda att användas.

 • Färger påverkar

  De färger som vi omger oss med under vardag påverkar oss, vårt beteende och våra känslor. Vilka färg passar din häst personlighet?

 • Dags att byta bett?

  Här bloggar vi på Hogsta Ridsport om våra tips och råd till dig som har svårt att hitta rätt, när det gäller utrustning och bett till din häst.

 • "Code of conduct"

  För att kunna värna om våra hästar med kunskap, kärlek och respekt har en uppförandekod tagits fram av Svenska Ridsportförbundet.

 • Vi stödjer en Narkotikafri Skola 2021

  Hogsta Ridsport stödjer projektet Narkotikafri skola 2021 eftersom vi tycker att det är en självklarhet att skolan ska vara fri från droger.

 • För hjärnans skull

  Vad händer egentligen med hjärnan när olyckan är framme och vi ramlar av? Vi delar med oss från föreläsningen "Seminarium med fokus på huvudet och hjärnan".

 • Varma senor och svala skydd

  Vilken risk och gör det skillnad, det är en fråga vi ställer oss. Om temperaturen i senan riskerar att blir så hög att den bryts ned, då behöver vi tänka till.

 • Bridle Fitting

  Vi bloggar om allt vi får lära oss inom utrustning och vikten av att den är väl anpassad för din häst. Denna gång handlar det om vikten av ett väl inpassat träns eller kandar.

 • Spännande resa med NS

  Här bloggar vi på Hogsta Ridsport om våra bästa tips, trix och upplevelser.

 • From Stable to Equestrian shop

  When you come to visit us, you will see it - the stable. A part of the big stable turned into a fantastic shop, which still is a part of Hogsta Ridanläggning.

 • Åka på meeting

  Här får du tips på en riktig packlista, allt du behöver när du åker på meeting finns med. Kolla in Lo och Weltons bagage, när de åker till Holland

 • Bomber clinic

  Här bloggar vi på Hogsta Ridsport om våra tips och råd till dig som har svårt att hitta rätt, när det gäller utrustning och bett till din häst.

 • Tandläkarbesök

  Här delar vi med oss av det vi har lärt oss om hästens munhåla och utrustningens betydelse.

 • Neue Schule på Hogsta

  Hade du inte möjlighet att komma, då kommer du gilla det här. Vi bloggar om all information vi fick när Stefan, Lotta och Magnus var på besök.

 • Resa till Aachen

  Följ med Eva på tur till Aachen när hon hämtar information och inspiration för framtidens utveckling av Hogsta Ridsport.

 • Segersjödagarna Fälttävlans-SM

  Fantastiskt trevlig resa till Örebro och Segersjö. Vi gör ett besök i en helt annan värld, när vi tar turen till Segersjö Herrgård och årets stora fälttävlanstävlingar.

 • På besök hos EA Mattes

  Följ med oss till Mattes fabrik i Polen. Vi fick se hur all tillverkning sker och hur omsorgsfullt allt sköts. Inte konstigt att EA Mattes produkter är av oslagbart hög kvalité.

 • Stipendiemottagning

  Det är verkligen en ära, att vara utvald bland många sökande. Hogsta Ridsport får bidrag från Association of Trade Partner Sweden till sin fortsatta utveckling.

 • Hästsko-lycka

  Det finns så många myter om hästskor och tur eller lycka så därför avbildas de ofta bland smycken och amuletter. Vi tycker ju att allt med häst ger lycka så för oss är det inte så konstigt.

 • From stable to store

  One day we had grown out of our premises but still wanted to stay at Hogsta. The year was 2015 when the change took place.

 • Emmelies Hästfestival - en festival för livet

  I februari 1993 somnade en liten flicka in efter två års kamp mot sin cancersjukdom. För att hedra hennes minne arrangerades en festival för livet!

 • Vernissage hos Hogsta Ridsport

  2017 hade vi en fantastiskt fin vernissage med Katja Hannula och här kan du läsa lite till om den och fantastiska Katja Hannula

 • Rykta din häst blank som en spegel

  Finns det något finare än en supervälryktad häst? Och vad behöver du för att komma dit? Vi vet och har här lite tips till dig.

 • Miljömedvetet val - Stierna Equestrian

  Ett imponerande miljöarbete inom ridsporten står Stierna Equestrian för. Många pratar miljö, Stierna gör det på riktigt.

 • Ia & Denni - Denni Design

  Många är vi som känner till Ia & Denni och ännu fler om man uppehåller sig i islandshästens värld. Denni Design, ett varumärke med fokus på just islandshästen.

 • Happy Skin - Sommareksem

  Läs om hur Happy Skin kom till och vad det är som är verksamt mot knott och annat som skapar sommarklåda hos häst.

 • Mugg & Regnskållor

  Vad är mugg och regnskållor? Och hur kan vi hantera det? Läs mer från NAFs Chefsnutritionist!

 • Willab-staketet

  Willab-staketet, ett elegant, snyggt, hållbart och lättmonterat staket som passar de flesta hästgårdar.

 • Boost-Your-Breeches

  Vi är en av de anslutna butikerna där du kan byta in dina gamla ridbyxor och få rabatt på ett par nya Pikeur-ridbyxor! Gäller 25 maj - 25 juni 2023

Hi, we use cookies to make this site work better for you.

Read more