• TOP Retailer Europe 2022
 • Fast delivery
 • Large selection
 • Excellent service
IceBug - ett hållbart företag
Blogginlägg

IceBug - ett hållbart företag

Inlägget skapat 2024-04-04

Det svenska företaget IceBug levererar smarta, snygga och funktionella skor med den unika detaljen de själva beskriver som ”wow-faktorn”. Huvudfokuset, greppet! Med en vision om att göra det enklare för människor att spendera mer tid ute i naturen, nära vår jord med hjälp av ett par bra skor med ordentligt grepp, arbetar företaget också aktivt med att ge tillbaka till planeten genom ett aktivt hållbarhetsarbete som genomsyrar hela verksamheten. 

Att kliva i ett par sköna skor med funktionella egenskaper är en fantastisk känsla, inte minst för oss hästmänniskor som ofta spenderar långa dagar i våra skor. Med ett par skor från IceBug på fötterna är du garanterad hög komfort men också säkerhet på olika underlag, allt från is till lera tack vare det fantastiska greppet och dubbarna. När du investerar i ett par IceBugs kan du också känna dig säker på att du fattar ett klimatpositivt och hållbart beslut, företaget IceBug bedriver nämligen ett branschledande hållbarhetsarbete som omfattar miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet, ett arbete som är helt transparent för konsumenten! 


Material 

Bakom varje sko som företaget producerar finns en tanke och en plan, i vilket materialval har stor betydelse. IceBug arbetar med innovativa lösningar och återvunna material, allt för att kunna erbjuda funktionella skor med ett så litet klimatavtryck som möjligt. Varje sko har en unik innovativ design där alla komponenter är gjorda av noggrant utvalda material. Huvudsakligen arbetar de med ull, läder, foam och återvunnen plast. 

Användning av ull i skor är mycket effektiv då ullen fungerar väl för isolering samtidigt som den transporterar bort fukt. IceBug använder sig av RWS (Responsible Wool Standard) certifierad ull från Nya Zeeland, RWS ställer höga krav på djurskydd samt arbetar för ett mer hållbart bruk av betesmarker. När det gäller läder väljer IceBug att använda läder från LWG-certifierade leverantörer (Leather Working Group). Detta garanterar att lädret är av hög kvalitet och tillverkat med hänsyn till miljön och arbetstagarnas välbefinnande.

Foam är en viktig komponent i många av IceBugs skor för att ge dämpning och komfort, det är materialet som används i sulorna på skorna. IceBug arbetar framförallt med EVA-foam, ett lätt material med stötdämpande effekt. Men även här arbetas det hårt med att ta fram mer hållbara resurser vilket lett till utvecklingen av BLOOM-material i IceBugs skor, ett material utvunnet av alger från övervuxna sjöar. Användningen av BLOOM möjliggör för minskade koldioxidutsläpp samt minskat beroende av olja i produktionen 

IceBug använder sig även av återvunnen plast. Användning av återvunnen plast sparar på råvaror men också på energi och olja, det leder till minskat avfall och minskade utsläpp. 

Kikar vi exempelvis på den populära vinterskon Metro2 BUGrip kan vi se att fodret av fleece är tillverkat av 100% GRS-certifierad återvunnen PET, är det inte fantastiskt att gamla PET-flaskor som återvunnits och blivit textilier kan hålla dig varm om fötterna under vintern? 

Även den omtyckta promenadskon ELI RB9X är tillverkad av hållbara material, häl- och tåförstärkning består till 60% av återvunnen plast där man lyckats utvinna 11-12% av återvunna fiskenät. Mellansulan består till 20% av BLOOM algae foam, den innovativa användningen av alger från övervuxna sjöar. Produktion 

Men det stannar inte där. IceBugs strävar också efter att minska sin klimatpåverkan genom att minimera resursförbrukningen och investera i miljövänliga produktionsmetoder, ett arbete de bedriver i samarbete med sina leverantörer. IceBugs är därför noggranna med vilka leverantörer de väljer att arbeta med, och att leverantörerna delar företagets engagemang för hållbara och etiska affärsprinciper. 

IceBugs produktion är uppdelad på fyra olika fabriker vilka företaget inlett långvariga samarbeten med, tre baserade i Vietnam och en i Kina. Bakgrunden, teknik och yrkeskunnighet samt förutsättningarna för skoproduktion är mycket bättre i Asien jämfört med i Europa. Även i fabrikerna på andra sidan jorden bedriver IceBug sitt hållbarhetsarbete, arbetsvillkor och rättvisa löner är även det en viktig del för en hållbar utveckling och något företaget ställer höga krav på. Det genomförs kontinuerligt kontroller både av representanter från IceBug själva men också av tredje part, för att garantera att allt är i enlighet med företagets höga krav och standarder. 

Hållbarhet i produktion och distribution är centralt för IceBug, därför är det självklart för företaget att använda båtfrakt från Asien till Europa. Trots att flygfrakt förhållandevis är snabbare och smidigare är det inte av värde för företaget då hållbarhet går före.  

Även produktionen utvecklas ständigt för att bli mer hållbar, därför har IceBug satsat stort på att ställa om till grön el i sina fabriker i Vietnam genom implementering av solceller, en omställning de även bjudit in andra företag med produktion i Vietnam att delta i helt kostnadsfritt. 

IceBugs vilja att arbeta för hållbarhet drivs helt enkelt inte av ekonomiska skäl, utan av viljan att förändra för människans, djurens och naturens bästa. Företaget är medlem i 1% For The Planet vilket innebär att minst 1% av företagets totala försäljning går till projekt med syfte att utveckla och implementera lösningar för att skydda miljön. Visste du att? 

Med hjälp av att skanna en QR-kod på insidan av din sko kan du se hur skon är tillverkad och av vad, där finner du även information om skons syfte och egenskaper.
 Du hittar vårt sortiment av IceBug här!

You will also like this

 • TOP Retailer Europa 2022

  Vi är så stolta över detta pris! Hogsta Ridsport utsedd till en av Europas bästa ridsportaffärer. Läs mer om varför vi tilldelas detta pris.

 • Vad menar vi med Kunskap - Kvalité - Omtanke?

  När vi försöker sätta ord på vilka vi är, så landar vi alltid med dessa tre viktiga ord. Det är såhär som vi också hoppas att du ser oss.

 • Bucas Green-Line

  Med orden värm din häst inte planeten har Bucas tagit fram detta utetäcke. Green-Line turnout har även fått ett innovationspris på Spoga.

 • Grooming de Luxe

  Inspireras av snygga detaljer för stall och tävling. Kentuckys stall och borstserie Grooming de Luxe sticker verkligen ut med fina material och snygg finish.

 • Hästar som konst - på riktigt!

  Fantastiska tavlor med hästmotiv gör hon, finska Katja Hannula. Läs mer om vem hon är och vilken känsla hon har inför hästen.

 • Bli en klippa på att klippa

  Vi berättar om fördelar och nackdelar med att klippa din häst och tipsar om hur du på bästa sätt tar hand om din klippmaskin.

 • Sommarplågor som bits, sticks och suger blod!

  Men tack och lov har vi ett brett sortiment med produkter och material som hjälper till att hålla insekterna på säkert avstånd.

 • Vit, vitare, aldrig mer gul

  Här får du tips om vad du kan göra och självklart finner du produkter som är framtagna för att hålla din skimmel skinande vit med minimal insats.

 • Hur skyddar jag hästens ben bäst?

  Hästens ben är ömtåliga och bör skyddas för att undvika att bli skadade. Det är dock viktigt att du väljer rätt benskydd för rätt tillfällen.

 • Dressyrhästens dresscode vid tävling

  Här har vi sammanställt vilken utrustning som är tillåten att använda på din häst vid dressyrtävling.

 • Vad är tillåten tävlingsklädsel vid dressyrtävling?

  Vi förtydligar vilka riktlinjer som gäller för godkänd utrustning enligt Ridsportsförbundet tävlingsreglement inom dressyren.

 • Ut på tur, aldrig våt och sur

  Det finns ingenting som heter dåligt väder, bara dåliga kläder. Här reder vi ut begreppen så att du väljer rätt plagg till rätt tillfälle.

 • Färger påverkar

  De färger som vi omger oss med under vardag påverkar oss, vårt beteende och våra känslor. Vilka färg passar din häst personlighet?

 • "Code of conduct"

  För att kunna värna om våra hästar med kunskap, kärlek och respekt har en uppförandekod tagits fram av Svenska Ridsportförbundet.

 • Vi stödjer en Narkotikafri Skola 2021

  Hogsta Ridsport stödjer projektet Narkotikafri skola 2021 eftersom vi tycker att det är en självklarhet att skolan ska vara fri från droger.

 • För hjärnans skull

  Vad händer egentligen med hjärnan när olyckan är framme och vi ramlar av? Vi delar med oss från föreläsningen "Seminarium med fokus på huvudet och hjärnan".

 • Bridle Fitting

  Vi bloggar om allt vi får lära oss inom utrustning och vikten av att den är väl anpassad för din häst. Denna gång handlar det om vikten av ett väl inpassat träns eller kandar.

 • Spännande resa med NS

  Här bloggar vi på Hogsta Ridsport om våra bästa tips, trix och upplevelser.

 • From Stable to Equestrian shop

  When you come to visit us, you will see it - the stable. A part of the big stable turned into a fantastic shop, which still is a part of Hogsta Ridanläggning.

 • Åka på meeting

  Här får du tips på en riktig packlista, allt du behöver när du åker på meeting finns med. Kolla in Lo och Weltons bagage, när de åkte till Holland

 • Bomber clinic

  Här bloggar vi på Hogsta Ridsport om våra tips och råd till dig som har svårt att hitta rätt, när det gäller utrustning och bett till din häst.

 • Tandläkarbesök

  Här delar vi med oss av det vi har lärt oss om hästens munhåla och utrustningens betydelse.

 • Neue Schule på Hogsta

  Hade du inte möjlighet att komma, då kommer du gilla det här. Vi bloggar om all information vi fick när Stefan, Lotta och Magnus var på besök.

 • Resa till Aachen

  Följ med Eva på tur till Aachen när hon hämtar information och inspiration för framtidens utveckling av Hogsta Ridsport.

 • Segersjödagarna Fälttävlans-SM

  Fantastiskt trevlig resa till Örebro och Segersjö. Vi gör ett besök i en helt annan värld, när vi tar turen till Segersjö Herrgård och årets stora fälttävlanstävlingar.

 • På besök hos EA Mattes

  Följ med oss till Mattes fabrik i Polen. Vi fick se hur all tillverkning sker och hur omsorgsfullt allt sköts. Inte konstigt att EA Mattes produkter är av oslagbart hög kvalité.

 • Stipendiemottagning

  Det är verkligen en ära, att vara utvald bland många sökande. Hogsta Ridsport får bidrag från Association of Trade Partner Sweden till sin fortsatta utveckling.

 • Hästsko-lycka

  Det finns så många myter om hästskor och tur eller lycka så därför avbildas de ofta bland smycken och amuletter. Vi tycker ju att allt med häst ger lycka så för oss är det inte så konstigt.

 • From stable to store

  One day we had grown out of our premises but still wanted to stay at Hogsta. The year was 2015 when the change took place.

 • Emmelies Hästfestival - en festival för livet

  I februari 1993 somnade en liten flicka in efter två års kamp mot sin cancersjukdom. För att hedra hennes minne arrangerades en festival för livet!

 • Vernissage hos Hogsta Ridsport

  2017 hade vi en fantastiskt fin vernissage med Katja Hannula och här kan du läsa lite till om den och fantastiska Katja Hannula

 • Rykta din häst blank som en spegel

  Finns det något finare än en supervälryktad häst? Och vad behöver du för att komma dit? Vi vet och har här lite tips till dig.

 • Miljömedvetet val - Stierna Equestrian

  Ett imponerande miljöarbete inom ridsporten står Stierna Equestrian för. Många pratar miljö, Stierna gör det på riktigt.

 • Ia & Denni - Denni Design

  Många är vi som känner till Ia & Denni och ännu fler om man uppehåller sig i islandshästens värld. Denni Design, ett varumärke med fokus på just islandshästen.

 • Willab-staketet

  Willab-staketet, ett elegant, snyggt, hållbart och lättmonterat staket som passar de flesta hästgårdar.

 • Göra gröna val

  Visst vill vi alla ta ansvar för miljö och hållbarhet men det är inte alltid så lätt att veta vad man kan göra. Här delar Hogsta Ridsport med sig av sina tankar

 • Finesse Bridle® Innovation för hästens skull

  Hur Finesse Bridle® fungerar är en fråga som många ställer till oss och därför har vi sammanställt lite fakta om just Finesse Bridles® och vad det är som är unikt med det.

 • Hur förhindrar man skav på häst?

  När pälsen är som sämst ökar risken för skav. Hur hanterar man det förebyggande och om skavet är ett faktum, vad kan man göra då? Här kan du läsa lite mer om våra tips.