• TOP Retailer Europe 2022
 • Fast delivery
 • Large selection
 • Excellent service
Miljömedvetet val - Stierna Equestrian
Blogginlägg

Miljömedvetet val - Stierna Equestrian

Inlägg skrivet 2021-11-03 - Sustainability Report

Stierna Equestrian är ett av våra favorit varumärken här på Hogsta Ridsport.

Det finns många skäl att gilla Stierna Equestrians produkter, där material, passform och kvalité är det första man tänker på. Som en av de första ridsportmärkena så har de nu också kommit med en Sustanibility Report, vilket är verkligt imponerande och inte nog med det, nu finns Sustainability Report 2 att läsa.

Så här skriver Stierna själv på sitt Facebook konto:
"Detta är vår första hållbarhetsrapport. Som ni alla vet har detta varit en del av vår resa från början och varit en naturlig del av vår produktutveckling.
Den bästa utgångspunkten för hållbarhet är att skapa produkter utifrån mänskliga behov. En produkt som ger mervärde till människors vardag behöver utformas och produceras med hållbarhet i åtanke. I den meningen kan hållbarhet vara så enkelt som det låter: en produkt som används om och om igen. Hållbarhet i vidare bemärkelse är dock långt ifrån lätt. Att ge en hållbar produkt till folket är en omfattande process som innebär produkturval, design, materialkällor, produktion, förpackning och transportmetoder. Att samordna alla dessa aspekter är komplicerat och utmanande.
Arbetet gjordes i samarbete med Almi och deras process som kallas Framtidsgeneratorn (Framtidsgenerator). Det är 36 definierade hållbarhetsområden som bygger på en destillerad sammanställning av de internationella riktlinjerna om hållbarhet för företag. Kopplat till både de globala målen för hållbar utveckling i Agenda 2030 och ISO 26000.
På Stierna har vi gett ett hållbarhetslöfte – att göra skillnad för framtida ridsportidrottare – och vi är engagerade i att bidra till målen för hållbar utveckling. Allt vi gör, gör vi för våra kunder. Vårt ansvar att bidra till målen för hållbar utveckling (SDG) är högt kopplat till våra kunder eftersom vi vill att de som köper och bär våra plagg ska kunna njuta av hållbar ridsportlivsstil, både idag och imorgon."Hållbarhet mäts på många sätt och att köpa produkter med hög kvalité som håller länge är också ett sätt att bidra till en mer ansvarsfull konsumtion. Stierna Equestrians kläder tillhör verkligen den kategorin som passar in här.Här kan du läsa hela Stiernas Sustainibility Report och Sustainability Report 2Vi på Hogsta Ridsport tycker att hållbarhet på alla sätt är viktig och imponeras av de företag som tar detta på största allvar, Stierna Equestrian är ett av dessa.Är du intresserad av de 17 punkter som United Nations har på sin lista över Sustainability Goals, så kan du läsa mer här.Helena Strömbeck och Robert Kos, är grundare och ägare av Stierna Equestrian, här tillsammans med familjens häst Dante.
Stella Winter Jacket - Navy
Grönt val

Stella Winter Jacket - Navy

Stierna Equestrian Sports

SEK2,995
Stella Winter Jacket - Black
Grönt val

Stella Winter Jacket - Black

Stierna Equestrian Sports

SEK2,995
Stella Winter Coat
Grönt val

Stella Winter Coat - Black

Stierna Equestrian Sports

SEK4,095
Stella Winter Coat
Grönt val

Stella Winter Coat - Navy

Stierna Equestrian Sports

SEK4,095
Storm Rain Coat från Stierna
Grönt val

Storm Rain Coat - Navy

Stierna Equestrian Sports

SEK2,795
Nova Hybrid Jacket - Dk Navy
Grönt val

Nova Hybrid Jacket - Dk Navy

Stierna Equestrian Sports

SEK1,295
Nova Hybrid Jacket - Black
Grönt val

Nova Hybrid Jacket - Black

Stierna Equestrian Sports

SEK1,295
stierna-thermo-ridbyxor

Stella Winter Pants

Stierna Equestrian Sports

SEK1,995

You will also like this

 • TOP Retailer Europa 2022

  Vi är så stolta över detta pris! Hogsta Ridsport utsedd till en av Europas bästa ridsportaffärer. Läs mer om varför vi tilldelas detta pris.

 • Vad menar vi med Kunskap - Kvalité - Omtanke?

  När vi försöker sätta ord på vilka vi är, så landar vi alltid med dessa tre viktiga ord. Det är såhär som vi också hoppas att du ser oss.

 • IceBug - ett hållbart företag

  Det svenska företaget har en vision om att göra det enklare för människor att spendera mer tid ute i naturen med ett par bra skor med ordentligt grepp, men de arbetar också aktivt med att ge tillbaka till planeten genom ett hållbarhetsarbete som genomsyrar hela verksamheten!

 • Bucas Green-Line

  Med orden värm din häst inte planeten har Bucas tagit fram detta utetäcke. Green-Line turnout har även fått ett innovationspris på Spoga.

 • Grooming de Luxe

  Inspireras av snygga detaljer för stall och tävling. Kentuckys stall och borstserie Grooming de Luxe sticker verkligen ut med fina material och snygg finish.

 • Hästar som konst - på riktigt!

  Fantastiska tavlor med hästmotiv gör hon, finska Katja Hannula. Läs mer om vem hon är och vilken känsla hon har inför hästen.

 • Bli en klippa på att klippa

  Vi berättar om fördelar och nackdelar med att klippa din häst och tipsar om hur du på bästa sätt tar hand om din klippmaskin.

 • Sommarplågor som bits, sticks och suger blod!

  Men tack och lov har vi ett brett sortiment med produkter och material som hjälper till att hålla insekterna på säkert avstånd.

 • Vit, vitare, aldrig mer gul

  Här får du tips om vad du kan göra och självklart finner du produkter som är framtagna för att hålla din skimmel skinande vit med minimal insats.

 • Hur skyddar jag hästens ben bäst?

  Hästens ben är ömtåliga och bör skyddas för att undvika att bli skadade. Det är dock viktigt att du väljer rätt benskydd för rätt tillfällen.

 • Dressyrhästens dresscode vid tävling

  Här har vi sammanställt vilken utrustning som är tillåten att använda på din häst vid dressyrtävling.

 • Vad är tillåten tävlingsklädsel vid dressyrtävling?

  Vi förtydligar vilka riktlinjer som gäller för godkänd utrustning enligt Ridsportsförbundet tävlingsreglement inom dressyren.

 • Ut på tur, aldrig våt och sur

  Det finns ingenting som heter dåligt väder, bara dåliga kläder. Här reder vi ut begreppen så att du väljer rätt plagg till rätt tillfälle.

 • Färger påverkar

  De färger som vi omger oss med under vardag påverkar oss, vårt beteende och våra känslor. Vilka färg passar din häst personlighet?

 • "Code of conduct"

  För att kunna värna om våra hästar med kunskap, kärlek och respekt har en uppförandekod tagits fram av Svenska Ridsportförbundet.

 • Vi stödjer en Narkotikafri Skola 2021

  Hogsta Ridsport stödjer projektet Narkotikafri skola 2021 eftersom vi tycker att det är en självklarhet att skolan ska vara fri från droger.

 • För hjärnans skull

  Vad händer egentligen med hjärnan när olyckan är framme och vi ramlar av? Vi delar med oss från föreläsningen "Seminarium med fokus på huvudet och hjärnan".

 • Bridle Fitting

  Vi bloggar om allt vi får lära oss inom utrustning och vikten av att den är väl anpassad för din häst. Denna gång handlar det om vikten av ett väl inpassat träns eller kandar.

 • Spännande resa med NS

  Här bloggar vi på Hogsta Ridsport om våra bästa tips, trix och upplevelser.

 • From Stable to Equestrian shop

  When you come to visit us, you will see it - the stable. A part of the big stable turned into a fantastic shop, which still is a part of Hogsta Ridanläggning.

 • Åka på meeting

  Här får du tips på en riktig packlista, allt du behöver när du åker på meeting finns med. Kolla in Lo och Weltons bagage, när de åkte till Holland

 • Bomber clinic

  Här bloggar vi på Hogsta Ridsport om våra tips och råd till dig som har svårt att hitta rätt, när det gäller utrustning och bett till din häst.

 • Tandläkarbesök

  Här delar vi med oss av det vi har lärt oss om hästens munhåla och utrustningens betydelse.

 • Neue Schule på Hogsta

  Hade du inte möjlighet att komma, då kommer du gilla det här. Vi bloggar om all information vi fick när Stefan, Lotta och Magnus var på besök.

 • Resa till Aachen

  Följ med Eva på tur till Aachen när hon hämtar information och inspiration för framtidens utveckling av Hogsta Ridsport.

 • Segersjödagarna Fälttävlans-SM

  Fantastiskt trevlig resa till Örebro och Segersjö. Vi gör ett besök i en helt annan värld, när vi tar turen till Segersjö Herrgård och årets stora fälttävlanstävlingar.

 • På besök hos EA Mattes

  Följ med oss till Mattes fabrik i Polen. Vi fick se hur all tillverkning sker och hur omsorgsfullt allt sköts. Inte konstigt att EA Mattes produkter är av oslagbart hög kvalité.

 • Stipendiemottagning

  Det är verkligen en ära, att vara utvald bland många sökande. Hogsta Ridsport får bidrag från Association of Trade Partner Sweden till sin fortsatta utveckling.

 • Hästsko-lycka

  Det finns så många myter om hästskor och tur eller lycka så därför avbildas de ofta bland smycken och amuletter. Vi tycker ju att allt med häst ger lycka så för oss är det inte så konstigt.

 • From stable to store

  One day we had grown out of our premises but still wanted to stay at Hogsta. The year was 2015 when the change took place.

 • Emmelies Hästfestival - en festival för livet

  I februari 1993 somnade en liten flicka in efter två års kamp mot sin cancersjukdom. För att hedra hennes minne arrangerades en festival för livet!

 • Vernissage hos Hogsta Ridsport

  2017 hade vi en fantastiskt fin vernissage med Katja Hannula och här kan du läsa lite till om den och fantastiska Katja Hannula

 • Rykta din häst blank som en spegel

  Finns det något finare än en supervälryktad häst? Och vad behöver du för att komma dit? Vi vet och har här lite tips till dig.

 • Ia & Denni - Denni Design

  Många är vi som känner till Ia & Denni och ännu fler om man uppehåller sig i islandshästens värld. Denni Design, ett varumärke med fokus på just islandshästen.

 • Willab-staketet

  Willab-staketet, ett elegant, snyggt, hållbart och lättmonterat staket som passar de flesta hästgårdar.

 • Göra gröna val

  Visst vill vi alla ta ansvar för miljö och hållbarhet men det är inte alltid så lätt att veta vad man kan göra. Här delar Hogsta Ridsport med sig av sina tankar

 • Finesse Bridle® Innovation för hästens skull

  Hur Finesse Bridle® fungerar är en fråga som många ställer till oss och därför har vi sammanställt lite fakta om just Finesse Bridles® och vad det är som är unikt med det.

 • Hur förhindrar man skav på häst?

  När pälsen är som sämst ökar risken för skav. Hur hanterar man det förebyggande och om skavet är ett faktum, vad kan man göra då? Här kan du läsa lite mer om våra tips.

Hi, we use cookies to make this site work better for you.

Read more