• TOP Retailer Europe 2022
 • Fast delivery
 • Large selection
 • Excellent service
Resa till Aachen
Blogginlägg

Resa till Aachen

Aachenresan 2019-07-19

Infall eller planerat, lite både och…

Vår satsning på att internationalisera oss kräver nästan ett besök i meckat Aachen och visst är det imponerande. Vilken anläggning det är, vilka fina banor, stallar och fränt shoppingområde.

Efter ett sent beslut och för att det är så mycket som skall passa in så fick det bli flyg denna gång. Upp på torsdagsmorgonen för att mata och mocka hos stjärnorna i stallet, sedan skjuts av snäll make till Arlanda. Lagom i tid och allt fungerade som det skulle, väl i Düsseldorf skulle jag hitta vilket tåg jag skulle åka med, tur att det finns snälla människor att fråga. Det som stod på biljetten kunde jag inte lite på. Smidigt ändå, fast total restid blev nog nästan 8 timmar så var det ändå värt besväret.

Väl framme i Aachen så letade jag upp Lena, LUC of Sweden för att ge henne en hjälpande hand. Hon den modiga kvinnan är i Aachen för andra året (tror jag det är) och denna gång helt ensam. Så fina saker hon har. Roligt att se att hon har en så fin relation med sina kunder, flera av dem kom förbi för att säga hej och se om det fanns något nytt. Imponerande nog kom Lena ihåg alla och vad de hade köpt av henne vid tidigare tillfällen.

Sedan började den skräckslagna ångestfyllda turen, Aachen shoppingområdet runt. Så galet mycket folk och jag som tycker det är lite läskigt. Shoppingområdet är riktigt stort och det går inte ens att uppskatta hur många tält som finns på området, dessutom mängder av ställen där man kunde köpa mat eller vad man kallar det, fast food i olika format. Jag fick gå tre varv vid olika tillfällen för att klara av alla intryck.

Shoppingen var intressant men kanske ändå lite av en besvikelse, säger den som inte gillar att shoppa… Många var där men det var mycket som var lika som hemma, av våra varumärken kunde man se Pikeur, Eskadron, Equiline, Kask, KEP, Samshield, Uvex, DeNiro, Dimacci, Schockemöhle, Veredus, Kentucky, Vestrum, Cavalleria Toscana och ett antal till.

Något unikt var svårt att hitta, däremot mängder av vanliga kläder som kanske inte var något för oss. Det som var för mig mest iögonfallande var en konstnär som gör fantastiska tavlor med hästmotiv, henne tog jag kontakt med och kanske skulle det kunna vara aktuellt för oss, som ändå har sålt så många print från Katja Hannula.

Hela stället är fantastiskt med stora banor och arenor, mängder av blommor, fontäner och fina permanentstallar. Skulle tro att det är svårt att hitta något liknande någon annanstans, fast vad vet jag?

Roligast var nog ändå att träffa Lussan och Tessan, man blir glad av deras positiva energi. Att det sedan har gått bra för det svenska laget gör ju inte någon ledsen. Tessan och Dante är verkligen ett så fint team och Antonia som gjorde personbästa. Coolast att Sverige vann hoppningens Nations Cup i självaste Aachen, vilken hit.

Jomen just ja, jag gjorde ändå ett inköp, ett vågat sådant. Egentligen skulle jag ha en diskret brun datorväska som jag skulle kunna använda till vardags och resa som nu. Jag hade lite svårt att välja då de var lite grovhuggna men i en monter lite längre fram var det första jag såg klarröd ganska nätt väska och röd är verkligen inte min färg. Det visade sig att den fanns i svart, gul struts och beige också så då blev det väldigt mycket svårare, skall jag köra säkert eller vara lite galen? Modellen var i varje fall perfekt för A4:a och laptop så visst borde jag, priset var rimligt så efter en stunds funderande slog jag till. De flesta på FB och Instagram gissade på svart eller gul, men det var den röda som vann.

Det är lite att smälta och hur vi skall applicera informationen på bästa sätt vet jag först lite längre fram, nyttig och viktig resa.

Eva Perninge 2019-07-20


You will also like this

 • TOP Retailer Europa 2022

  Vi är så stolta över detta pris! Hogsta Ridsport utsedd till en av Europas bästa ridsportaffärer. Läs mer om varför vi tilldelas detta pris.

 • Vad menar vi med Kunskap - Kvalité - Omtanke?

  När vi försöker sätta ord på vilka vi är, så landar vi alltid med dessa tre viktiga ord. Det är såhär som vi också hoppas att du ser oss.

 • IceBug - ett hållbart företag

  Det svenska företaget har en vision om att göra det enklare för människor att spendera mer tid ute i naturen med ett par bra skor med ordentligt grepp, men de arbetar också aktivt med att ge tillbaka till planeten genom ett hållbarhetsarbete som genomsyrar hela verksamheten!

 • Bucas Green-Line

  Med orden värm din häst inte planeten har Bucas tagit fram detta utetäcke. Green-Line turnout har även fått ett innovationspris på Spoga.

 • Grooming de Luxe

  Inspireras av snygga detaljer för stall och tävling. Kentuckys stall och borstserie Grooming de Luxe sticker verkligen ut med fina material och snygg finish.

 • Hästar som konst - på riktigt!

  Fantastiska tavlor med hästmotiv gör hon, finska Katja Hannula. Läs mer om vem hon är och vilken känsla hon har inför hästen.

 • Bli en klippa på att klippa

  Vi berättar om fördelar och nackdelar med att klippa din häst och tipsar om hur du på bästa sätt tar hand om din klippmaskin.

 • Sommarplågor som bits, sticks och suger blod!

  Men tack och lov har vi ett brett sortiment med produkter och material som hjälper till att hålla insekterna på säkert avstånd.

 • Vit, vitare, aldrig mer gul

  Här får du tips om vad du kan göra och självklart finner du produkter som är framtagna för att hålla din skimmel skinande vit med minimal insats.

 • Hur skyddar jag hästens ben bäst?

  Hästens ben är ömtåliga och bör skyddas för att undvika att bli skadade. Det är dock viktigt att du väljer rätt benskydd för rätt tillfällen.

 • Dressyrhästens dresscode vid tävling

  Här har vi sammanställt vilken utrustning som är tillåten att använda på din häst vid dressyrtävling.

 • Vad är tillåten tävlingsklädsel vid dressyrtävling?

  Vi förtydligar vilka riktlinjer som gäller för godkänd utrustning enligt Ridsportsförbundet tävlingsreglement inom dressyren.

 • Ut på tur, aldrig våt och sur

  Det finns ingenting som heter dåligt väder, bara dåliga kläder. Här reder vi ut begreppen så att du väljer rätt plagg till rätt tillfälle.

 • Färger påverkar

  De färger som vi omger oss med under vardag påverkar oss, vårt beteende och våra känslor. Vilka färg passar din häst personlighet?

 • "Code of conduct"

  För att kunna värna om våra hästar med kunskap, kärlek och respekt har en uppförandekod tagits fram av Svenska Ridsportförbundet.

 • Vi stödjer en Narkotikafri Skola 2021

  Hogsta Ridsport stödjer projektet Narkotikafri skola 2021 eftersom vi tycker att det är en självklarhet att skolan ska vara fri från droger.

 • För hjärnans skull

  Vad händer egentligen med hjärnan när olyckan är framme och vi ramlar av? Vi delar med oss från föreläsningen "Seminarium med fokus på huvudet och hjärnan".

 • Bridle Fitting

  Vi bloggar om allt vi får lära oss inom utrustning och vikten av att den är väl anpassad för din häst. Denna gång handlar det om vikten av ett väl inpassat träns eller kandar.

 • Spännande resa med NS

  Här bloggar vi på Hogsta Ridsport om våra bästa tips, trix och upplevelser.

 • From Stable to Equestrian shop

  When you come to visit us, you will see it - the stable. A part of the big stable turned into a fantastic shop, which still is a part of Hogsta Ridanläggning.

 • Åka på meeting

  Här får du tips på en riktig packlista, allt du behöver när du åker på meeting finns med. Kolla in Lo och Weltons bagage, när de åkte till Holland

 • Bomber clinic

  Här bloggar vi på Hogsta Ridsport om våra tips och råd till dig som har svårt att hitta rätt, när det gäller utrustning och bett till din häst.

 • Tandläkarbesök

  Här delar vi med oss av det vi har lärt oss om hästens munhåla och utrustningens betydelse.

 • Neue Schule på Hogsta

  Hade du inte möjlighet att komma, då kommer du gilla det här. Vi bloggar om all information vi fick när Stefan, Lotta och Magnus var på besök.

 • Segersjödagarna Fälttävlans-SM

  Fantastiskt trevlig resa till Örebro och Segersjö. Vi gör ett besök i en helt annan värld, när vi tar turen till Segersjö Herrgård och årets stora fälttävlanstävlingar.

 • På besök hos EA Mattes

  Följ med oss till Mattes fabrik i Polen. Vi fick se hur all tillverkning sker och hur omsorgsfullt allt sköts. Inte konstigt att EA Mattes produkter är av oslagbart hög kvalité.

 • Stipendiemottagning

  Det är verkligen en ära, att vara utvald bland många sökande. Hogsta Ridsport får bidrag från Association of Trade Partner Sweden till sin fortsatta utveckling.

 • Hästsko-lycka

  Det finns så många myter om hästskor och tur eller lycka så därför avbildas de ofta bland smycken och amuletter. Vi tycker ju att allt med häst ger lycka så för oss är det inte så konstigt.

 • From stable to store

  One day we had grown out of our premises but still wanted to stay at Hogsta. The year was 2015 when the change took place.

 • Emmelies Hästfestival - en festival för livet

  I februari 1993 somnade en liten flicka in efter två års kamp mot sin cancersjukdom. För att hedra hennes minne arrangerades en festival för livet!

 • Vernissage hos Hogsta Ridsport

  2017 hade vi en fantastiskt fin vernissage med Katja Hannula och här kan du läsa lite till om den och fantastiska Katja Hannula

 • Rykta din häst blank som en spegel

  Finns det något finare än en supervälryktad häst? Och vad behöver du för att komma dit? Vi vet och har här lite tips till dig.

 • Miljömedvetet val - Stierna Equestrian

  Ett imponerande miljöarbete inom ridsporten står Stierna Equestrian för. Många pratar miljö, Stierna gör det på riktigt.

 • Ia & Denni - Denni Design

  Många är vi som känner till Ia & Denni och ännu fler om man uppehåller sig i islandshästens värld. Denni Design, ett varumärke med fokus på just islandshästen.

 • Willab-staketet

  Willab-staketet, ett elegant, snyggt, hållbart och lättmonterat staket som passar de flesta hästgårdar.

 • Göra gröna val

  Visst vill vi alla ta ansvar för miljö och hållbarhet men det är inte alltid så lätt att veta vad man kan göra. Här delar Hogsta Ridsport med sig av sina tankar

 • Finesse Bridle® Innovation för hästens skull

  Hur Finesse Bridle® fungerar är en fråga som många ställer till oss och därför har vi sammanställt lite fakta om just Finesse Bridles® och vad det är som är unikt med det.

 • Hur förhindrar man skav på häst?

  När pälsen är som sämst ökar risken för skav. Hur hanterar man det förebyggande och om skavet är ett faktum, vad kan man göra då? Här kan du läsa lite mer om våra tips.

Hi, we use cookies to make this site work better for you.

Read more