• TOP Retailer Europe 2022
 • Fast delivery
 • Large selection
 • Excellent service
Smarta textilier
Blogginlägg

Smarta textilier

Förebygg skador på din häst med smarta textilier

Hogsta Ridsport har ett brett sortiment med produkter framtagna för att förebygga skador och påskynda läkning om skada redan uppstått. Men vilken produkt är bäst? Allt beror på vad som passar just din häst och vad för läkande, hjälpande effekt just din häst är i behov av. Det finns en djungel med olika tekniker ute på marknaden som erbjuder produkter för detta ändamål. Nedan ger vi en djupgående beskrivning av några av våra leverantörers fantastiska produkters hjälpande effekter så att du lättare ska finna just den produkten din häst behöver för att fortsätta vara en glad och skadefri häst.


Hur fungerar Welltex från Back on Track?

Back on Track grundades och utvecklades av den svenske doktorn Erland Beselin. Under en resa till Kina kom han i kontakt med smärtlindring i form av en värmande marmorsten, som bestod av specifika metalloxider som lades på värkande muskler. Då efterfrågan av denna marmor ökade markant försökte kineserna efterlikna denna sten genom att experimentera med alternativa leror innehållande liknande metalloxider. Till slut lyckades dom ta fram en lera som hade samma egenskaper som marmorstenen. Dr Beslin utvecklade denna teknik genom att låta smälta ner ett finpulverad form av denna keramik i de syntetiska trådarna på tyget. Welltex-textilen föddes!

Den keramiska textilen, Welltex, fungerar genom att den reflektera kroppens egen infraröda värme vilket ökar blodcirkulationen och förbättrar återhämtning. De ger också en skön och behaglig värme vilket gör att de kan användas både förebyggande, under aktivitet och för återhämtning. Produkterna är inte bara till för att skydda utan också förebygga uppkomsten av skador och fungera vid rehabilitering.

Hur fungerar Recuptex therapy från Bucas och Kentucky?

Bucas Recuptex therapy är ett patenterat täcke med ett invävt extremt fint rostfritt stålnät som reflekterar magnetfältet i hästens kropp och stimulerar blodcirkulationen och syreflödet. Endast ryggdelen på täckena är försedda med Recuptex-materialet. Metalloxider reflekterar kroppsvärmen på ett sätt som stimulerar blodflödet och kroppens cellaktivitet. Detta hjälper till att läka och minska svullnad och inflammation, vilket gör täckena utmärkta vid uppvärmningar på tävlingar/träning och återhämtning efter träningspass.

Materialet bidrar även till långsammare nedkylning vilket kan förebygga ansamling av mjölksyra, något som kan vara ett problem för vissa hästar. Recuptex therapy täcken används med fördel på hästar med ryggproblem. Täckena kan tvättas upp till 100 gånger utan att förlora någon av sin effektivitet.


Före och efter fyra timmar med Recuptex Therapy-täcket.

Lär dig mer hur Recuptex fungerar – SE FILM Hur fungerar Rambo® Ionic Negative Ion Therapy?

Textilen i Rambo® Ionics produkter har ett innertyg som är tryckt med en pulveriserad form av kristallen Turmalin. Turmalin är en naturligt förekommande kristall som i pulveriserad form frigör en elektrisk laddning vilken konverterar omgivande luftmolekyler till negativa joner. De negativa jonerna påverkar vätskebalansen i hästens celler, vilket ökar blodflödet till viktiga områden som till exempel musklerna. Detta medför också en ökad nivå av syre till musklerna, vilket hjälper till att rensa ut gifter och slaggprodukter från kroppen.
De mest idealiska användningsområdena för Ionic-produkter är före träning för att värma upp musklerna, och efter träning för att reducera uppbyggnaden av mjölksyra från träningen.Lär dig mer hur Rambo® Ionics fungerar  - SE FILM 


Hur fungerar Incrediwear?

Incrediwear grundades av Jackson Corley efter att han råkade ut för en cykelolycka som höll på att göra honom förlamad. Studier och efterforskningar ledde så småningom fram till att han uppfann materialet som idag kallas Incrediwear för att bli kvitt sin smärta och komma tillbaka till ett aktivt liv.

Incrediwear-produkter innehåller halvledarelementen Germanium och Carbon i tyget som frigör negativa joner när de stimuleras av kroppsvärme. De negativa jonerna aktiverar cellulära vibrationer som ökar både blodcirkulationen och lymfflödetDen ökade cirkulationen minskar inflammation och svullnad, lindra smärta, återställer rörlighet och påskyndar återhämtning. Ökad cirkulation hjälper även till att få mer syre och näringsämnen till målområdet, vilket optimerar kroppens naturliga läkningsprocess och påskyndar en skonsam återhämtning för både dig och din häst!

Trots produkternas relativt tighta passform kan produkten användas under en längre tid tack då den unika tekniken med negativa joner som används hos Incrediwear inte är komprimerande.


Lär dig mer hur Incrediwear fungerar - SE FILM
 

Hur fungerar vetevärmare från Equie Eco?

Equie Eco grundades av vännerna Jonna Borg Zeidlitz och Linda Markstedt. Idén till de behandlande vetekuddar till hästar uppstod efter en ridolycka då man saknade en värmande produkt att placera på det skadade området på hästen.

Equie Eco´s vetevärmare är noga framtagna i nära samarbete med veterinärer och equiterapeuter. Produkten är ekologisk med ett ekologiskt vaxat linnetyg och ekologiskt svenskodlat vete. Tyget är från Italien och slutproduktionen sker i Sverige. Kanalerna om 4 cm är framtestade för att bibehålla värmen/kylan som längst, samt att produkten ska på det mest fördelaktiga sättet forma sig efter hästens kropp. Mängden vete är också noga fördelad i de olika kanalerna för att minimera tomma fickor, som ger tapp av effekt. Tyget har miljöcertifiering. Med värmekamera är produkterna testade, där testgruppen såg mätbara skillnader mot andra liknande produkter på marknaden. Equie Ecos produkter visade att värmen bibehölls längre, under tiden produkten låg på samt att muskulaturen efteråt också höll värmen längre.

Produkten kan användas både uppvärmd och ouppvärmd. Ouppvärmd ger den en bra effekt då hästens egen kroppsvärme reflekterar mot tyget och värmen stannar och ger en välbehagskänsla för djuret. Uppvärmd produkt ger en mjukgörande och läkande effekt på muskulaturen. Denna produkt är inte bara uppskattad av hästar utan även av möss och råttor, så den bör förvaras på ett råttsäkert ställe.Lär dig mer hur Equie Eco fungerar - SE FILMInlägget skrivet av Karin Olofson/2021-03
Back Warmer

Back Warmer

Back on Track

SEK899
Recuptex Therapy Rug

Bucas Therapy Rug

Bucas

SEK2,426
Hock Boot Royal - Large

Hock Boot Royal - Large

Back on Track

SEK1,049
Hood for mesh rug, 155cm

Hood for mesh rug, 155cm

Back on Track

SEK749
Ljusgrå benlindor från Incrediwear Hogsta Ridsport.

Circulation Pads 30 x 60

Incrediwear

SEK1,319
Ljusgrå benlindor från Incrediwear Hogsta Ridsport.
Vit halstub från Incrediwear Hogsta Ridsport.

Circulation Neck Sleeve

Incrediwear

SEK459
Knee sleeve, knäkrage, från Incrediwear. Hogsta Ridsport.

Knee Sleeve - Grey

Incrediwear

SEK690

You will also like this

 • TOP Retailer Europa 2022

  Vi är så stolta över detta pris! Hogsta Ridsport utsedd till en av Europas bästa ridsportaffärer. Läs mer om varför vi tilldelas detta pris.

 • Vad menar vi med Kunskap - Kvalité - Omtanke?

  När vi försöker sätta ord på vilka vi är, så landar vi alltid med dessa tre viktiga ord. Det är såhär som vi också hoppas att du ser oss.

 • Bucas Green-Line

  Med orden värm din häst inte planeten har Bucas tagit fram detta utetäcke. Green-Line turnout har även fått ett innovationspris på Spoga.

 • Grooming de Luxe

  Inspireras av snygga detaljer för stall och tävling. Kentuckys stall och borstserie Grooming de Luxe sticker verkligen ut med fina material och snygg finish.

 • Hästar som konst - på riktigt!

  Fantastiska tavlor med hästmotiv gör hon, finska Katja Hannula. Läs mer om vem hon är och vilken känsla hon har inför hästen.

 • Hästliniment – värme eller kyla?

  Liniment kan ge en värmande eller kylande effekt beroende på vad man vill ha för känsla på det irriterade området. Vi förklarar varför!

 • Bli en klippa på att klippa

  Vi berättar om fördelar och nackdelar med att klippa din häst och tipsar om hur du på bästa sätt tar hand om din klippmaskin.

 • Sommarplågor som bits, sticks och suger blod!

  Men tack och lov har vi ett brett sortiment med produkter och material som hjälper till att hålla insekterna på säkert avstånd.

 • Vit, vitare, aldrig mer gul

  Här får du tips om vad du kan göra och självklart finner du produkter som är framtagna för att hålla din skimmel skinande vit med minimal insats.

 • Hur skyddar jag hästens ben bäst?

  Hästens ben är ömtåliga och bör skyddas för att undvika att bli skadade. Det är dock viktigt att du väljer rätt benskydd för rätt tillfällen.

 • Dressyrhästens dresscode vid tävling

  Här har vi sammanställt vilken utrustning som är tillåten att använda på din häst vid dressyrtävling.

 • Vad är tillåten tävlingsklädsel vid dressyrtävling?

  Vi förtydligar vilka riktlinjer som gäller för godkänd utrustning enligt Ridsportsförbundet tävlingsreglement inom dressyren.

 • Ut på tur, aldrig våt och sur

  Det finns ingenting som heter dåligt väder, bara dåliga kläder. Här reder vi ut begreppen så att du väljer rätt plagg till rätt tillfälle.

 • Sadelgjordar - vilken form ska jag välja?

  Vi bloggar om de olika sadelgjordarna som du finner hos EA Mattes. Valet blir enklare när man vet hur de är avsedda att användas.

 • Färger påverkar

  De färger som vi omger oss med under vardag påverkar oss, vårt beteende och våra känslor. Vilka färg passar din häst personlighet?

 • Dags att byta bett?

  Här bloggar vi på Hogsta Ridsport om våra tips och råd till dig som har svårt att hitta rätt, när det gäller utrustning och bett till din häst.

 • "Code of conduct"

  För att kunna värna om våra hästar med kunskap, kärlek och respekt har en uppförandekod tagits fram av Svenska Ridsportförbundet.

 • Vi stödjer en Narkotikafri Skola 2021

  Hogsta Ridsport stödjer projektet Narkotikafri skola 2021 eftersom vi tycker att det är en självklarhet att skolan ska vara fri från droger.

 • För hjärnans skull

  Vad händer egentligen med hjärnan när olyckan är framme och vi ramlar av? Vi delar med oss från föreläsningen "Seminarium med fokus på huvudet och hjärnan".

 • Varma senor och svala skydd

  Vilken risk och gör det skillnad, det är en fråga vi ställer oss. Om temperaturen i senan riskerar att blir så hög att den bryts ned, då behöver vi tänka till.

 • Bridle Fitting

  Vi bloggar om allt vi får lära oss inom utrustning och vikten av att den är väl anpassad för din häst. Denna gång handlar det om vikten av ett väl inpassat träns eller kandar.

 • Spännande resa med NS

  Här bloggar vi på Hogsta Ridsport om våra bästa tips, trix och upplevelser.

 • From Stable to Equestrian shop

  When you come to visit us, you will see it - the stable. A part of the big stable turned into a fantastic shop, which still is a part of Hogsta Ridanläggning.

 • Åka på meeting

  Här får du tips på en riktig packlista, allt du behöver när du åker på meeting finns med. Kolla in Lo och Weltons bagage, när de åker till Holland

 • Bomber clinic

  Här bloggar vi på Hogsta Ridsport om våra tips och råd till dig som har svårt att hitta rätt, när det gäller utrustning och bett till din häst.

 • Tandläkarbesök

  Här delar vi med oss av det vi har lärt oss om hästens munhåla och utrustningens betydelse.

 • Neue Schule på Hogsta

  Hade du inte möjlighet att komma, då kommer du gilla det här. Vi bloggar om all information vi fick när Stefan, Lotta och Magnus var på besök.

 • Resa till Aachen

  Följ med Eva på tur till Aachen när hon hämtar information och inspiration för framtidens utveckling av Hogsta Ridsport.

 • Segersjödagarna Fälttävlans-SM

  Fantastiskt trevlig resa till Örebro och Segersjö. Vi gör ett besök i en helt annan värld, när vi tar turen till Segersjö Herrgård och årets stora fälttävlanstävlingar.

 • På besök hos EA Mattes

  Följ med oss till Mattes fabrik i Polen. Vi fick se hur all tillverkning sker och hur omsorgsfullt allt sköts. Inte konstigt att EA Mattes produkter är av oslagbart hög kvalité.

 • Stipendiemottagning

  Det är verkligen en ära, att vara utvald bland många sökande. Hogsta Ridsport får bidrag från Association of Trade Partner Sweden till sin fortsatta utveckling.

 • Hästsko-lycka

  Det finns så många myter om hästskor och tur eller lycka så därför avbildas de ofta bland smycken och amuletter. Vi tycker ju att allt med häst ger lycka så för oss är det inte så konstigt.

 • From stable to store

  One day we had grown out of our premises but still wanted to stay at Hogsta. The year was 2015 when the change took place.

 • Emmelies Hästfestival - en festival för livet

  I februari 1993 somnade en liten flicka in efter två års kamp mot sin cancersjukdom. För att hedra hennes minne arrangerades en festival för livet!

 • Vernissage hos Hogsta Ridsport

  2017 hade vi en fantastiskt fin vernissage med Katja Hannula och här kan du läsa lite till om den och fantastiska Katja Hannula

 • Rykta din häst blank som en spegel

  Finns det något finare än en supervälryktad häst? Och vad behöver du för att komma dit? Vi vet och har här lite tips till dig.

 • Miljömedvetet val - Stierna Equestrian

  Ett imponerande miljöarbete inom ridsporten står Stierna Equestrian för. Många pratar miljö, Stierna gör det på riktigt.

 • Ia & Denni - Denni Design

  Många är vi som känner till Ia & Denni och ännu fler om man uppehåller sig i islandshästens värld. Denni Design, ett varumärke med fokus på just islandshästen.

 • Happy Skin - Sommareksem

  Läs om hur Happy Skin kom till och vad det är som är verksamt mot knott och annat som skapar sommarklåda hos häst.

 • Mugg & Regnskållor

  Vad är mugg och regnskållor? Och hur kan vi hantera det? Läs mer från NAFs Chefsnutritionist!

Hi, we use cookies to make this site work better for you.

Read more