• TOP Retailer Europe 2022
 • Fast delivery
 • Large selection
 • Excellent service
Vad menar vi med Kunskap - Kvalité - Omtanke?
Blogginlägg

Vad menar vi med Kunskap - Kvalité - Omtanke?

Inlägg skrivet 2021-11-11 - Vad menar vi med Kunskap – Kvalité – Omsorg?

Vi på Hogsta Ridsport talar ofta om att vi är butiken som förenar kunskap, kvalité och omsorg, men vad menar vi egentligen med det?

Kunskap:

Om vi börjar i den ordning vi skriver vårt budskap så grundar vi kunskapen på den samlade kompetens som finns hos Hogsta Ridsport när det gäller både ledning, medarbetare i butiken samt våra leverantörers kunskaper.

Om vi startar med ledningen och då Eva Perninge som har grundat och driver ridsportbutiken på Hogsta, så har Eva arbetat med häst i 45 år i någon form. Som hästskötare, ridlärare, uppfödare, driver Hogsta Ridanläggning samt har utbildat ett stort antal hästar varav några till och med Grand Prix dressyr. Det gör att Eva har mött många frågeställningar både inom vård, omsorg, utrustning och ridning. Som mest har Eva haft ansvar för 100 hästar på en och samma gång vilket nog kan klassas som mer än de flesta. Så är det dock inte idag, idag fokuserar Eva på ridsportbutiken och ridanläggningen i första hand och har för dagen endast en häst kvar.

Butikspersonalen hos Hogsta Ridsport är alla ryttare på olika nivå och olika discipliner, allt från träning till tävling i svår klass dressyr och medelsvår hoppning. Gemensamt för hela personalen är en önskan att göra allt lite bättre, vilket speglas i en kunskapstörst när det gäller skillnaden i rid- och hästutrustning och vad det medför men även hur fodertillskott, foder och vårdprodukter kan göra skillnad för våra hästar.

Våra leverantörer är också en stor kunskapskälla som gärna delar med sig av sin kunskap där fodertillskott och hästfoder ofta är på tapeten. När det kommer nya utrustningsdetaljer så får vi alltid ta del av den kunskap som finns, för att vi skall få förståelse för material, funktion och anpassning, allt för att vi skall kunna hjälpa dig som kund på bästa sätt.

Vi menar inte att vi kan allt eller har en lösning på alla problem, men vi har erfarenhet av hästar och ridning och kommer att göra vårt bästa för att lösa ditt och din hästs behov.

Kvalité:

Vi har en klar uppfattning om att kvalité lönar sig, eftersom de produkterna med högre kvalité håller längre men också för att kvalité generellt sett har ett lägre klimatavtryck. Det tack vare att framställning av material och produktion tar hänsyn till miljö men också arbetsmiljö, vilket är en viktig fråga för oss och för ett framtida samhälle.

Produkter med bra till hög kvalité har oftast bättre passform eftersom mycket arbeta har lagts ner innan och under framställning på just de detaljer som gör skillnad.

Exklusiva produkter är mer kostsamma för att producenterna väljer de finaste materialen och framställningsprocesser som gynnar miljön automatiskt genom önskan att materialen skall vara perfekta.

Vi ställer frågan till våra leverantörer, hur de kontrollerar hur djur och människor behandlas och faktum är att svaren vi får indikerar på att det är självsanerande. Att referera till Sattlerei Otto Schumachers svar, när vi ställer frågan om hur djuren som lädret kommer ifrån har behandlats, säger nästan allt. ”För att få fram ett perfekt läder, så krävs det att djuret har haft ett bra liv. Det krävs bra mat, lagom mycket sol och utevistelse, utrymmet måste också vara stort nog, för annars blir det skador i hudarna.” När vi ställer samma fråga till EA Mattes, så får vi exakt samma sak. Vill man ha det bästa, så måste allt sådant fungera.

Hos oss finner du produkter av bra till bästa kvalité i olika prisklasser eftersom vi alla har olika resurser, behov och önskemål.

Omsorg:

Omsorg för oss är väldigt allomfattande då vi anser att omsorg om individen oavsett slag, omsorg om naturen och omsorg om miljön hamnar under ordet omsorg.

Vi vill att din häst skall få den bästa utrustningen utifrån hur du ”använder” den, utmanade va, använder, kan man säga så. Ja, för hur det än är så är hästen i vårt bruk och därför är det viktigt att vi verkligen ger den god omsorg.

Omsorg om hästen är för oss;

- Att ge hästen foder som är anpassat efter hur din häst är skapt och hur du rider den. Är den smal eller överviktig, het eller lat, allt det spelar roll och kommer att påverka dina val när det kommer till hästfoder och fodertillskott. Att ge sin häst det bästa förutsättningarna startar här och vi har en skyldighet att ge hästen allt den behöver. Det är därför Hogsta Ridsports utbud av hästfoder och fodertillskott är så stort, varje individ är unik.

- Att anpassa utrustningen så att den passar din häst på bästa sätt är också omsorg om individen. Inte vill du att utrustningen skall vara hämmande och kanske till och med påverka hästen negativt, då utrustningen faktiskt är till för att göra både din och hästens upplevelse bättre. Det kan handla om ditt val av bett, huvudlag, benskydd, täcken, sadelpad och så mycket mer som faktiskt gör skillnad. Vår kunskap och erfarenhet inom sporten gör att vi många gånger kan vara behjälpliga med råd och guidning. Om sedan ditt val blir rätt eller fel kommer din häst så småningom att tala om för dig, så ödmjuka är vi.

- Att om hästen skadar sig, ta hand om den och sköta om den på det sätt som krävs så att eventuell skada läker på bästa sätt. Hogsta Ridsports stallapotek vittnar om att det är en viktig detalj i vårt sortiment.

- Att den utrustning du använder också är anpassad för att passa dig på bästa sätt. Rid-utrustning skall vara bekväm, säker och fungera för den disciplin du rider, dessutom skall den helst vara snygg. Hästar är vackra individer och vi som har fallit för deras utstrålning och väsen har ofta också en väl utvecklad känsla för smak.

- Att välja en veterinär, hovslagare och tränare som passar dig och din häst, är en superviktig detalj när det gäller omsorg. Detta ligger dock utanför vårt område och tjänst.

Omsorgen om dig som kund ligger däremot på vårt ansvar och det är inte något vi tar lätt på. Vi vill att du alltid skall känna dig välkommen hos oss oavsett om du handlar online, i butiken eller bara vill ställa en fråga till oss. Vi hoppas att vi hittills har lyckats förmedla den känslan och att det är så du upplever oss.

Omsorgen om miljön i alla dess former finns alltid med oss och det kan ibland ses som mindre bra service, då vi undviker att delleverera ordrar i möjligaste mån, vi bjuder inte heller på returfrakten eftersom det nästan uppmanar till oplanerade köp och returer. Vårt förpackningsmaterial är många gånger återanvända kartonger och när det är nya, så är valet självklart EKO friendly.

Vi väljer produkter och leverantörer med omdöme och undviker i möjligaste mån produkter som vi inte med säkerhet vet är framtagna på ett etiskt hållbart sätt. Som relativt liten aktör på en stor marknad, kan det vara svårt att ha 100% kontroll över, men det är en fråga vi verkligen bryr oss om.

You will also like this

 • TOP Retailer Europa 2022

  Vi är så stolta över detta pris! Hogsta Ridsport utsedd till en av Europas bästa ridsportaffärer. Läs mer om varför vi tilldelas detta pris.

 • IceBug - ett hållbart företag

  Det svenska företaget har en vision om att göra det enklare för människor att spendera mer tid ute i naturen med ett par bra skor med ordentligt grepp, men de arbetar också aktivt med att ge tillbaka till planeten genom ett hållbarhetsarbete som genomsyrar hela verksamheten!

 • Bucas Green-Line

  Med orden värm din häst inte planeten har Bucas tagit fram detta utetäcke. Green-Line turnout har även fått ett innovationspris på Spoga.

 • Grooming de Luxe

  Inspireras av snygga detaljer för stall och tävling. Kentuckys stall och borstserie Grooming de Luxe sticker verkligen ut med fina material och snygg finish.

 • Hästar som konst - på riktigt!

  Fantastiska tavlor med hästmotiv gör hon, finska Katja Hannula. Läs mer om vem hon är och vilken känsla hon har inför hästen.

 • Bli en klippa på att klippa

  Vi berättar om fördelar och nackdelar med att klippa din häst och tipsar om hur du på bästa sätt tar hand om din klippmaskin.

 • Sommarplågor som bits, sticks och suger blod!

  Men tack och lov har vi ett brett sortiment med produkter och material som hjälper till att hålla insekterna på säkert avstånd.

 • Vit, vitare, aldrig mer gul

  Här får du tips om vad du kan göra och självklart finner du produkter som är framtagna för att hålla din skimmel skinande vit med minimal insats.

 • Hur skyddar jag hästens ben bäst?

  Hästens ben är ömtåliga och bör skyddas för att undvika att bli skadade. Det är dock viktigt att du väljer rätt benskydd för rätt tillfällen.

 • Dressyrhästens dresscode vid tävling

  Här har vi sammanställt vilken utrustning som är tillåten att använda på din häst vid dressyrtävling.

 • Vad är tillåten tävlingsklädsel vid dressyrtävling?

  Vi förtydligar vilka riktlinjer som gäller för godkänd utrustning enligt Ridsportsförbundet tävlingsreglement inom dressyren.

 • Ut på tur, aldrig våt och sur

  Det finns ingenting som heter dåligt väder, bara dåliga kläder. Här reder vi ut begreppen så att du väljer rätt plagg till rätt tillfälle.

 • Färger påverkar

  De färger som vi omger oss med under vardag påverkar oss, vårt beteende och våra känslor. Vilka färg passar din häst personlighet?

 • "Code of conduct"

  För att kunna värna om våra hästar med kunskap, kärlek och respekt har en uppförandekod tagits fram av Svenska Ridsportförbundet.

 • Vi stödjer en Narkotikafri Skola 2021

  Hogsta Ridsport stödjer projektet Narkotikafri skola 2021 eftersom vi tycker att det är en självklarhet att skolan ska vara fri från droger.

 • För hjärnans skull

  Vad händer egentligen med hjärnan när olyckan är framme och vi ramlar av? Vi delar med oss från föreläsningen "Seminarium med fokus på huvudet och hjärnan".

 • Bridle Fitting

  Vi bloggar om allt vi får lära oss inom utrustning och vikten av att den är väl anpassad för din häst. Denna gång handlar det om vikten av ett väl inpassat träns eller kandar.

 • Spännande resa med NS

  Här bloggar vi på Hogsta Ridsport om våra bästa tips, trix och upplevelser.

 • From Stable to Equestrian shop

  When you come to visit us, you will see it - the stable. A part of the big stable turned into a fantastic shop, which still is a part of Hogsta Ridanläggning.

 • Åka på meeting

  Här får du tips på en riktig packlista, allt du behöver när du åker på meeting finns med. Kolla in Lo och Weltons bagage, när de åkte till Holland

 • Bomber clinic

  Här bloggar vi på Hogsta Ridsport om våra tips och råd till dig som har svårt att hitta rätt, när det gäller utrustning och bett till din häst.

 • Tandläkarbesök

  Här delar vi med oss av det vi har lärt oss om hästens munhåla och utrustningens betydelse.

 • Neue Schule på Hogsta

  Hade du inte möjlighet att komma, då kommer du gilla det här. Vi bloggar om all information vi fick när Stefan, Lotta och Magnus var på besök.

 • Resa till Aachen

  Följ med Eva på tur till Aachen när hon hämtar information och inspiration för framtidens utveckling av Hogsta Ridsport.

 • Segersjödagarna Fälttävlans-SM

  Fantastiskt trevlig resa till Örebro och Segersjö. Vi gör ett besök i en helt annan värld, när vi tar turen till Segersjö Herrgård och årets stora fälttävlanstävlingar.

 • På besök hos EA Mattes

  Följ med oss till Mattes fabrik i Polen. Vi fick se hur all tillverkning sker och hur omsorgsfullt allt sköts. Inte konstigt att EA Mattes produkter är av oslagbart hög kvalité.

 • Stipendiemottagning

  Det är verkligen en ära, att vara utvald bland många sökande. Hogsta Ridsport får bidrag från Association of Trade Partner Sweden till sin fortsatta utveckling.

 • Hästsko-lycka

  Det finns så många myter om hästskor och tur eller lycka så därför avbildas de ofta bland smycken och amuletter. Vi tycker ju att allt med häst ger lycka så för oss är det inte så konstigt.

 • From stable to store

  One day we had grown out of our premises but still wanted to stay at Hogsta. The year was 2015 when the change took place.

 • Emmelies Hästfestival - en festival för livet

  I februari 1993 somnade en liten flicka in efter två års kamp mot sin cancersjukdom. För att hedra hennes minne arrangerades en festival för livet!

 • Vernissage hos Hogsta Ridsport

  2017 hade vi en fantastiskt fin vernissage med Katja Hannula och här kan du läsa lite till om den och fantastiska Katja Hannula

 • Rykta din häst blank som en spegel

  Finns det något finare än en supervälryktad häst? Och vad behöver du för att komma dit? Vi vet och har här lite tips till dig.

 • Miljömedvetet val - Stierna Equestrian

  Ett imponerande miljöarbete inom ridsporten står Stierna Equestrian för. Många pratar miljö, Stierna gör det på riktigt.

 • Ia & Denni - Denni Design

  Många är vi som känner till Ia & Denni och ännu fler om man uppehåller sig i islandshästens värld. Denni Design, ett varumärke med fokus på just islandshästen.

 • Willab-staketet

  Willab-staketet, ett elegant, snyggt, hållbart och lättmonterat staket som passar de flesta hästgårdar.

 • Göra gröna val

  Visst vill vi alla ta ansvar för miljö och hållbarhet men det är inte alltid så lätt att veta vad man kan göra. Här delar Hogsta Ridsport med sig av sina tankar

 • Finesse Bridle® Innovation för hästens skull

  Hur Finesse Bridle® fungerar är en fråga som många ställer till oss och därför har vi sammanställt lite fakta om just Finesse Bridles® och vad det är som är unikt med det.

 • Hur förhindrar man skav på häst?

  När pälsen är som sämst ökar risken för skav. Hur hanterar man det förebyggande och om skavet är ett faktum, vad kan man göra då? Här kan du läsa lite mer om våra tips.