• TOP Retailer Europe 2022
  • Fast delivery
  • Large selection
  • Excellent service
Designa din ridhjälm
Egen Design

Designa din ridhjälm

Att köpa en ny hjälm kan vara ett stort beslut och det är viktigt att hitta en hjälm som både passar och som du känner dig bekväm i. En lösning då kan vara en specialdesignad hjälm där du får vara med och designa den precis som du vill ha den.

För visst är det skillnad på vår smak, hur vi ser på oss själva och hur andra ser oss. Med en egendesignad ridhjälm kan du idag matcha din egna stil och hur resten av din utrustning till dig och din häst ser ut. Dagens ridhjälmar är inte bara säkra, de kan även göras otroligt vackra, stilrena, coola eller uttrycksfulla.

Vad är en specialdesignad ridhjälm?

En specialdesignad hjälm innebär att du designar din hjälm precis som du vill ha den. Du kan välja allt i från färg, material, solskärm, top, trim, blason, rail, strass eller varför inte 255 små Swarovskistenar runt mittpartiet? Beroende på vilket hjälmmärke som du väljer så kan du designa hjälmen mer eller mindre helt fritt. Detta gör att du kan designa hjälmen utifrån din egna stil och till ditt ändamål.

Varför ska man beställa en specialdesignad hjälm?

Genom att specialdesigna din egen hjälm får du en möjlighet att designa din hjälm precis som du vill ha den. Detta innebär att du får en unik hjälm som skiljer sig från mängden.

Specialbeställd hjälm kontra/vs "vanlig hjälm"

Vad är då skillnaden mellan en specialbeställd hjälm och en vanlig hjälm? Den främsta skillnaden mellan dessa typer av hjälmar är att den specialdesignade är anpassad efter dig och din smak. Helt enkelt är det designen som skiljer sig åt, säkerhetsmässigt är de likvärdiga med “vanliga hjälmar”.


Vem specialdesignar en egen ridhjälm?

Vem som helst kan designa en hjälm, oavsett om man rider på hobbynivå eller tävlar på hög nivå. Men det kanske främst är tävlingsryttare som designar sina egna tävlingshjälmar för att verkligen sticka ut ur mängden på tävlingar. Det finns inga restriktioner om hur en ridhjälm får eller inte får se ut på tävling så länge den är godkänd.

Vilka hjälmar kan man specialdesigna och hur beställer man en specialdesignad hjälm?

Hos oss har du möjlighet att specialbeställa hjälmar från fyra olika märken: Kask, Samshield, KEP och OneK. På vår hemsida finns det egna artiklar där du kan välja bland de tillval som finns hos de olika leverantörerna och få ett ungefärligt prisförslag. För att se hur hjälmen faktiskt kommer att se ut kan man gå in på de olika leverantörernas konfiguratorer, länkar till dessa finns länkande under de egendesignade produkterna.

Från Kask, Samshiel och OneK kan du direkt hos oss välja de alternativ du vill och få ett cirka pris på en gång. Hos Kep gör du däremot hjälmen i deras konfigurator och skickar sedan ett mail på din hjälm till oss på info@hogstaridsport.se.

Är det dyrt att specialdesigna en hjälm?

Det är lätt att tänka att det är väldigt dyrt att specialdesigna en hjälm, men det behöver faktiskt inte bli så mycket dyrare än att köpa en hjälm som redan finns. Vad priset på hjälmen blir beror självklart på vilka tillval som du gör, där t.ex. swarovski och glitter tenderar att dra upp priset. På vår hemsida alternativt på leverantörens konfigurator kan du få en bild av vad det är som drar upp priset på hjälmen och gör den extra dyr.


Vi hjälper dig gärna om du har frågor eller funderingar kring hur man beställer en specialdesignad ridhjälm. Hjärtligt välkommen att besöka vår ridsportsbutik på Drottningholm eller maila oss på info@hogstaridsport.com eller slå oss en signal på 08-759 05 07.

Leveranstiden på egen designade ridhjälmar varierar mellan 4-8 veckor.

 
Viktigt att veta! På egen designade produkter föreligger inte öppet köp, då detta är helt tillverkat efter dina önskemål.
Riding helmet KEP - Customise
onek-egen-design
onek-avance-glossy-egen-design
onek-avance-matt-egen-design
onek-chamude-egen-design
onek-egen-design
egen-design-dogma-kask
Kask Star Lady Chrome - Customise

You will also like this

  • Designa OS träns och kandar

    Köp ditt Otto Schumacher träns eller kandar precis som du vill ha det. På Hogsta Ridsport hjälper vi dig så mycket du behöver.