• TOP Retailer Europe 2022
 • Fast delivery
 • Large selection
 • Excellent service
CEECOACH - så fungerar den
Lär dig mer

CEECOACH - så fungerar den

Vad är Ceecoach©? 

Ceecoach® är ett såkallat tränarset som förenklar kommunikationen mellan tränare och elever. Ceecoach© är ett kommunikationssystem som tillåter en tränare att kommunicera med upp till 5 elever samtidigt.  

Ceecoach® använder bluetooth-teknik för att på ett smidigt sätt uppnå en säker och stabil kontakt. Att kommunikationen mellan tränaren och eleven går via bluetooth gör att den sker direktlänkat och störningsfritt utan att några nätverk krävs.  

Ceecoach© är trots sin avancerade teknik väldigt enkel att använda, deras fokus ligger på en användarvänlig produkt som levererar en stabil kontakt och utmärkt röst och ljudkvalitet oavsett bakgrundsljud. Ceecoach enheterna är lätta, robusta, vädertåliga och har en räckvidd på 500 meter och en batteritid på ca 10 timmar.  

Vi välkomnade in Ceecoach© i vårt sortiment efter ett tips från dressyrryttaren och landslagstränaren Louise ”Lussan” Nathhorst som använde Ceecoac i USA när hon tränade Tinne VilhelmsonSilfvén.  

Ceecoach© togs fram då grundarens dotter behövde ett perfekt sätt för att kommunicera med sin tränare. Ceecoach© är framtagen av företaget Peiker, en tillverkare som har funnits i 75 år. Redan 1957 hade den första människan som nådde 30,000 meters höjd med en heliumballong en Peiker mikrofon i sin hjälm.  
Numera används Ceecoach© i en mängd i olika sporter för att förenkla och skapa direkt kommunikation mellan tränare och elev. 

 

Kom igång med din Ceecoach©! 

För att komma i gång med Ceecoach© behöver du två enheter och då rekommenderar vi att man köper Ceecoach©Duo där man får två enheter, hörlurar samt laddare i ett paket. Om man sedan vill komplettera med fler enheter köper man Ceecoach singel. När du köper en Ceecoac hjälper vi dig gärna att koppla ihop enheterna. Det är bara att säga till.  

Ceecoach© enheten har 3 knappar, plus, mitten knappen samt minus. Att koppla samman dina enheter är väldigt enkelt och fungerar likadant oavsett hur många enheter du ska koppla samman. Du börjar genom att starta dina enheter genom att trycka på mitten knappen. 

  
Vi börjar enkelt och säger att du köpt dina första två enheter och ska nu koppla dem samman.  

 1. Börja med att starta enheterna.

 2. Bestäm vilken enhet som ska vara för tränaren, på den enheten håller du in plus och mitten knappen i ca. 2 sekunder, då kommer den enheten blinka blått. 

 1. För elevenheten håller du in minus och mitten knappen i ca. 2 sekunder, den enheten kommer då blinka grönt.  

Efter cirka 30 sekunder är enheterna ihopparade och redo att användas.  

 

Om du har kopplat ihop 2 enheter och sedan vill koppla ihop fler, då återställer du bara enheterna genom att hålla in plus, mitten knappen och minus samtidigt. Sedan gör du bara om ovannämnda steg men med fler enheter som elev.  

 

 

 

 

Vilka problem kan uppstå? 

Precis som med en smartphone behöver Ceecoach© enheterna uppdateras för att se till att de har de senaste mjukvarusystemet.  

Märker du att din Ceecoach kanske inte fungerar som den brukar är det oftast en uppdatering som behövs.  

Första gången du uppdaterar din Ceecoach krävs lite fler steg då du måste ladda ner Ceecoachs-uppdateringsprogramvara sedan är det bara att koppla in din Ceecoach© i datorn och följa stegen.  

Du finner uppdateringsguiden här: https://ceecoach-us.com/support/software-updates/

Ceecoach© har 2 års garanti på deras enheter (På reparerade delar har man sedan 1 års garanti.) Vi kan med egen erfarenhet säga att Ceecoach© är en enhet som håller i många år.  

Skulle något motförmodan hända med diCeecoac har de en suverän support och är det något som behöver göras med din enhet oavsett om det är inom eller efter att garantin löp ut hjälper vi gärna dig med att skicka den på service.  

 

När du har problem med din Ceecoach© är du varmt välkommen att komma förbi butiken eller kontakta oss på telefon eller mail, vi ser om vi kan hjälpa dig på plats med dina enheter eller om de behöver skickas på service.  

Detta sker kostnadsfritt om det handlar om ett garantiärende. Om man vill skicka sin Ceecoach© på service efter garantin betalar du för frakten samt för det kostnader som uppkommer för det som eventuellt behöver repareras. 

 

Något som är värt att notera är att hörlurar med sladd är en förbrukningsvara och har det börjat bli dåligt ljud i din enhet kan det vara en idé att testa ett par nya hörlurar.  


Här kan du läsa mer om hur Ceecoach fungerar!

 

Handhavande 

Det finns lite detaljer som du behöver känna till och följa, för att din Ceecoach skall må bra och hålla länge. Behandla din Ceecoach väl genom att: 

- Skydda den från väta och smuts. 

- Tryck inte för hårt på knapparna. 

- Var försiktig när nu sätter i och tar ur laddningskabeln. 

- Var lika försiktig när du sätter i och tar ur hörlurarnas kontakt. 

- Använd helst bältesclip när du rider. 

- Om du har din Ceecoach© i fickan, se till att fickan är tom på andra saker. 

- Förvara enheterna i lagom temperatur, så att inte batterierna förstörs. 

- Pikeur har en ridbyxa, Calanja som har en speciell linnig där du kan fästa din Ceecoach. 


 

 

De olika enheterna! 

Vi säljer 3 olika enheter av Ceecoach©, där Ceecoach©1 är först ut, den enheten kan endast användas med hörlurar med sladd.  

Ceecoach©2 är en bluetooth enhet (inte att förväxlas med den bluetooht teknik som alla enheter har för att kommunicera med varandra)  

Med Ceecoach©2 kan du använda din enhet både med hörlurar med sladd eller med bluetooth hörlurar.  

Det medföljer hörlurar med sladd både till Ceecoach©1 och 2. Men du kan använda vilka hörlurar du vill bara de har 3,5 mm kontakt och till Ceecoach2 kan du använda vilka bluetooth hörlurar du föredrar.  

Du kan koppla samman Ceecoach©1 och 2 med varandra, du behöver bara se till att de är uppdaterade med samma mjukvaruversion.  

 

Den senaste tränarenheten från Ceecoach© heter Plus, där kan du träna upp till 15 elever samtidigt. Ceecoach© Plus kan inte kopplas samman med Ceecoach©1 och 2.  
Ceecoach©Plus har en räckvidd på 700 meter och 18 timmars batteritid.  


CEECOACH®2, Single set - White
CEECOACH®1 Single - Red

CEECOACH®1 Single - Red

Peiker Cee

SEK2,175
CEECOACH®1 Single - Pink

CEECOACH®1 Single - Pink

Peiker Cee

SEK2,175
CEECOACH® PLUS

CEECOACH® PLUS

Peiker Cee

SEK5,998
Mono headset till Ceecoach

Mono Headset

Peiker Cee

SEK299

You will also like this

 • EQUI compress motverkar svullna hästben

  EQUI Compress, ett revolutionerande kompressionsskydd för häst, att använda i förebyggande och vårdande syfte. Läs mer här

 • Varma senor och svala skydd

  Vilken risk och gör det skillnad, det är en fråga vi ställer oss. Om temperaturen i senan riskerar att blir så hög att den bryts ned, då behöver vi tänka till.

 • Dags att byta bett?

  Här bloggar vi på Hogsta Ridsport om våra tips och råd till dig som har svårt att hitta rätt, när det gäller utrustning och bett till din häst.

 • Sadelgjordar - vilken form ska jag välja?

  Vi bloggar om de olika sadelgjordarna som du finner hos EA Mattes. Valet blir enklare när man vet hur de är avsedda att användas.

 • Smarta textilier

  Hogsta Ridsport har ett brett sortiment med produkter framtagna för att förebygga skador och påskynda läkning om skada redan uppstått.

 • Happy Skin - Sommareksem

  Läs om hur Happy Skin kom till och vad det är som är verksamt mot knott och annat som skapar sommarklåda hos häst.

 • Mugg & Regnskållor

  Vad är mugg och regnskållor? Och hur kan vi hantera det? Läs mer från NAFs Chefsnutritionist!

 • SilverHoney - Värsta Combon

  Unik kombination av två ämnen med redan var för sig bra effekt på sårläkning. Här kan du läsa om Silver Honey® och varför det fungerar.

 • Täckestemperaturguide

  Är du osäker på vilken tjocklek du bör välja på ditt hästtäcke under vinterhalvåret? Ta hjälp av vår täckestemperaturguide!

 • Woolpad - läkande och vårdande

  Woolpad, en 100% ekologisk produkt, har visat otroligt effektiva resultat vid behandling av skorv, eksem eller mugg på häst.

 • Putsa som OS

  Vi har frågat Thomas Schumacher på vilket sätt man skall sköta ett kvalitétsläder. Här kan du läsa vilka tips vi fick.

 • Tvätta fårskinn

  Läs om hur du skall sköta ditt fårskinn från EA Mattes. Vill du få dina saker att hålla och vara fina länge, då hjälper råden du får av oss.

 • Sadelpad - ja/nej - vilken?

  När, varför och vilken eller inte alls är en fråga vi ofta får i butiken. Här kan du läsa om för- och nackdelar så som vi ser det.

 • Mugg när den är som värst

  Med erfarenhet och kunskap från många håll, tipsar vi om flera sätt att få bukt på, om dun häst har fått, en efterhängsen mugg eller rasp.

 • Ariat ridskor

  Ariat ridskor kombinerar perfekt klassiska stilar och den senaste tekniken för att leverera högpresterande ridskor. Köp online eller i butiken Hogsta Ridsport.

 • Skötselråd ridstövlar/ridskor

  Det är alltid roligt att få hem ett par helt splitternya och fina ridstövlar eller ridskor men det l

 • Ridstövelguide - FAQ

  Vi tar här upp några vanliga frågor vi brukar få från våra kunder inför köp av ridstövlar.

 • Vad gör kylning för hästen?

  Kylning är ett sätt att hjälpa hästen att reglera kroppstemperaturen, men kan också användas för att förhindra att mindre skador utvecklas till allvarligare problem.

 • Varför kliar det?

  När är kliandet onormalt och vad är orsaken, kan vara svårt att veta. Det finns lite teorier och slutsatser i ämnet, samt hjälp att få.

 • Dubarrystövlar - så sköter du dem

  Köp kvalité och vårda ömt, det är smart för natur och plånbok. Läs och se hur du vårdar dina Dubarry skor och stövlar.

 • Tillåtna bett i Dressyr TR

  Inte alltid så självklart, vilka bett som är godkända eller ej. Principen har vi hämtat från TR II, även om inte betten är utskrivna var för sig.

 • Så sköter du dina skor från Ariat

  Ariat har ett eget rengöringskit samt råd kring hur du ska ta hand om dina produkter från dem beroende på vilket material de har.

 • Skötselråd Icebug

  Icebug har tagit fram tips kring hur du rengör, vårdar och skyddar dina skor.

 • Föltider

  Mycket skall hända och annat vill man verkligen inte skall hända i samband med fölning och dräktighet. Här tipsar Pavo om några saker.

 • SAFEFIT - FAQ

  När du väljer säkerhetsutrustning är det bra att läsa på, om hur den fungerar och hur den används rätt. Läs mer om SAFEFIT

 • V22 - för svalare hästben

  Vi vet att kroppen tar skada av höga temperaturer och det gäller självklart även hästens ben. Något som är bra är att ha svalare benskydd och här är V22 ett utmärkt val.

 • Hästliniment – värme eller kyla?

  Liniment kan ge en värmande eller kylande effekt beroende på vad man vill ha för känsla på det irriterade området. Vi förklarar varför!

 • Transportera hästen säkert

  Vi reser mer och mer med våra hästar och ponnyer, därför har vi listat några saker att tänka på. Transportera säkert och bekvämt för dig och hästen.

 • Att tänka på när du ska köpa ridstövlar

  Här listar vi det viktigaste att tänka på när du skall köpa ett par nya ridstövlar, oavsett prisklass eller stil. Många goda råd kan du läsa här.

 • Hur kan vi skydda hästen mot smitta?

  Med det mer mobila liv vi lever med våra hästar så har också risken för smitta ökat. Med ökad kunskap kan vi skydda oss bättre.