• TOP Retailer Europe 2022
 • Fast delivery
 • Large selection
 • Excellent service
Happy Skin - Sommareksem
Lär dig mer

Happy Skin - Sommareksem

Greenvalleys Happy Skin-produkter                         Uppdatrad 2024-02-02

Bakom Greenvalley Health ligger det holländska företaget Greenvalley International BV som i många år jobbat med att ta fram hälsosamma foder för kycklingar, får och nötkreatur för att öka välbefinnandet hos djuren och minska användandet av antibiotika. Då Covid slog till fick företaget lite tid över och i samma veva kom de över en forskningsrapport som sett att en specifik fettsyra utvunnen från cocosnöt är effektivare mot knott, mygg, fästingar och andra bitande insekter som fästingar och hästflugor, än det gifta och miljöfarliga ämnet DEET är. Just den fettsyran ingår till viss del i företagets foder vilket bidrog till att de beslutade sig för att utveckla ett insektsavvisande medel för hästar, och främst för hästar med sommareksem.

Företagets grundare, Rita Groenendaal (Greenvalley), är själv hästmänniska sedan många år och ägare till flera islandshästar och såg många i sin omgivning som hade problem med sommareksem på sina hästar. I hennes stall stod islandshästen Spölur med allvarligt sommareksem – han blev den första hästen att testa Greenvalleys Happy Skin Skin Spray med väldigt lyckat resultat! Idag kan han gå utan eksemtäcke och sprayas i stället varje dag med Happy Skin Spray och får som stödjande tillskott Happy Belly Solid, som blev nästa produkt som Greenvalley Health tog fram då även Butyric Acid (Smörsyra) var en av ingredienserna som ingick i deras foder.

Innan produkterna släpptes på marknaden testades 75 hästar med fantastiska resultat där ca 80% inte längre behöver använda eksemtäcke då de behandlas dagligen med Happy Skin Spray i kombination med Happy Belly Solid. Idag har produkterna använts på mer än 800 med stor framgång. På hästar med mildare klåda har det dessutom visat sig ofta räcka endast med tillskott av Happy Belly Solid.

Här ser vi ett exempel på häst under behandling. Det är endast 2 veckor mellan bilderna.


Så här säger hästens ägare efter att has använt Happy Skin produkterna.

“Through this way, I want to let you know that your products have helped our pony a lot.
Happy Skin Gel has ensured that his pretty broken tail is completely healed in two weeks. After trying all kinds of products that didn't work in the end this is Amazing! The tail looks really nice and calm. He has also did not scratch for four weeks. I am really very happy with it!!!!” 
Anouk Gerrits, Bergharen- The Netherlands 

Nästa underbara Islandshäst är Spölur, som är den första häst som provade Happy Skin produkterna från Greenvalley Health Products i samband med att de utvecklades.
Spölurs ägare utrycker sig såhär:  ”Nu är det inte längre ett problem att ha en häst med eksem


Vill du läsa mer om hur/varför Happy Skin fungerar?

Varför och hur är funktionen i Happy Belly?

Åter till produkterna från Greenvalley Health Products och hela serien av support för magsystem och hud på häst.

Happy Skin Spray
Innehåller en specifik vegetabilisk fettsyra utvunnen ur cocosnöt som visat sig ha en mycket antibakteriell egenskap, och speciellt effektiv mot stafylokocker som ofta är orsaken till infektioner i sår.
Sprayen främjar hudens egen förmåga att förnya celler, dämpar omedelbart klåda och läker mindre begynnande sår. Samtidigt håller den mygg, knott och bitande insekter på avstånd som inte tycker om doften och inte heller den feta yta som cocosnöten bidrar till.
Happy Skin Spray innehåller även pepparmyntsoljan som bidrar till en angenäm doft samtidigt som den verkar återfuktande och lugnar känslig hud, samtidigt som den även förstärker den insektsavvisande effekten.
Happy Skin Spray har även visat sig kunna vara effektiv mot mugg och rasp.

 

Happy Belly Solid

Man har sett ett tydligt samband mellan en irriterad och inflammerad tarm och hudproblem. Kortkedjiga fettsyror har en skyddande roll mot utvecklingen av vissa inflammatoriska sjukdomar inklusive allergier och Colitis (inflammerad tarm). Butyric Acid (Smörsyra) är en kortkedjig fettsyra väl känd inom humanhälsokost för dess välgörande och antiinflammatoriska egenskaper som misstänks stärka immunförsvaret och minska risken för irriterad och inflammerad tarm. Smörsyran verkar främja cellbildning och därmed stärka tarmväggen och dess barriär så att skadliga substanser och bakterier inte läcker ut och skapar en obalans i kroppen, vilket ofta leder till hudproblem.

Happy Belly Solid är ett preparat av inkapslad smörsyra, för att den ska nå dit den gör bäst nytta, nämligen i tarmen, och rekommenderas både i förebyggande syfte och vid behandling av sommareksem hos hästar. Smörsyran balanserar nivåerna av IgE-antikroppar (histamin) och hämmar vissa celler och enzymer som är involverade i den allergiska reaktionen och minskar klådan som uppstår på grund av överkänslighet mot svidknott. Smörsyra främjar även och säkerställer hudens balans och återbildande av hår vilket gör den ett bra val av stödjande tillskott vid sommareksem hos hästar.

Happy Belly Solid kan även visat sig kunna vara fördelaktig för hästar med kroniska mag-tarmproblem och som ofta får mildare kolikkänningar. Detta kan bero på kramper, förstoppning och ansamling av gas eller sand. (Det är viktigt att ringa veterinären vid svår kolik!). Vid lindriga kolikproblem eller kroniska tarmproblem med återkommande diarréer kan inkapslad kalcium-butyric vara fördelaktig, då den stödjer tarmens funktion, säkerställer en balanserad tarmflora och främjar immunförsvaret i tarmen.

 

Happy Skin Gel

Skin Gel är en antibakteriell, mjukgörande gel som dämpar klåda och främjar läkning av huden. Gelen är mycket fördelaktig då sår uppstått på grund av hästen kliat sig som t.e.x vid sommareksem, men lämpar sig för alla typer av ytliga sår. Gelen bildare en tunn hinna som skyddar såret från yttre bakterier samtidigt som den tillåter huden att andas och läka i lugn och ro.

Innehåller även pepparmyntsolja för att lugna huden, minska klåda och bidrar även med en behaglig doft.

 

Happy Skin Buzz Off Spray

En insektrepellerande spray baserad på kokosfettsyror som förhindrar att hästen blir stucken eller biten av insekter som knott, myggor och andra bitande insekter, vilket förhindrar uppkomsten av sommareksem hos hästar som har anlag för det.

Det är vetenskapligt bevisat att alla typer av flygande insekter undviker hud som behandlats med kokosfettsyror. De landar då ogärna på huden och aktiviteten minskar. Sammansättningen av Happy Skin Buzz Off Spray är optimalt anpassad till detta då sprayen även innehåller pepparmyntsolja som också har en avvisande effekt mot myggor samtidigt som den ger produkten en för oss behaglig doft.

Här kan du läsa mer om Happy Skin och Happy Belly

You will also like this

 • EQUI compress motverkar svullna hästben

  EQUI Compress, ett revolutionerande kompressionsskydd för häst, att använda i förebyggande och vårdande syfte. Läs mer här

 • Varma senor och svala skydd

  Vilken risk och gör det skillnad, det är en fråga vi ställer oss. Om temperaturen i senan riskerar att blir så hög att den bryts ned, då behöver vi tänka till.

 • Dags att byta bett?

  Här bloggar vi på Hogsta Ridsport om våra tips och råd till dig som har svårt att hitta rätt, när det gäller utrustning och bett till din häst.

 • Sadelgjordar - vilken form ska jag välja?

  Vi bloggar om de olika sadelgjordarna som du finner hos EA Mattes. Valet blir enklare när man vet hur de är avsedda att användas.

 • Smarta textilier

  Hogsta Ridsport har ett brett sortiment med produkter framtagna för att förebygga skador och påskynda läkning om skada redan uppstått.

 • Mugg & Regnskållor

  Vad är mugg och regnskållor? Och hur kan vi hantera det? Läs mer från NAFs Chefsnutritionist!

 • SilverHoney - Värsta Combon

  Unik kombination av två ämnen med redan var för sig bra effekt på sårläkning. Här kan du läsa om Silver Honey® och varför det fungerar.

 • Täckestemperaturguide

  Är du osäker på vilken tjocklek du bör välja på ditt hästtäcke under vinterhalvåret? Ta hjälp av vår täckestemperaturguide!

 • Woolpad - läkande och vårdande

  Woolpad, en 100% ekologisk produkt, har visat otroligt effektiva resultat vid behandling av skorv, eksem eller mugg på häst.

 • Putsa som OS

  Vi har frågat Thomas Schumacher på vilket sätt man skall sköta ett kvalitétsläder. Här kan du läsa vilka tips vi fick.

 • Tvätta fårskinn

  Läs om hur du skall sköta ditt fårskinn från EA Mattes. Vill du få dina saker att hålla och vara fina länge, då hjälper råden du får av oss.

 • Sadelpad - ja/nej - vilken?

  När, varför och vilken eller inte alls är en fråga vi ofta får i butiken. Här kan du läsa om för- och nackdelar så som vi ser det.

 • Mugg när den är som värst

  Med erfarenhet och kunskap från många håll, tipsar vi om flera sätt att få bukt på, om dun häst har fått, en efterhängsen mugg eller rasp.

 • Ariat ridskor

  Ariat ridskor kombinerar perfekt klassiska stilar och den senaste tekniken för att leverera högpresterande ridskor. Köp online eller i butiken Hogsta Ridsport.

 • Skötselråd ridstövlar/ridskor

  Det är alltid roligt att få hem ett par helt splitternya och fina ridstövlar eller ridskor men det l

 • Ridstövelguide - FAQ

  Vi tar här upp några vanliga frågor vi brukar få från våra kunder inför köp av ridstövlar.

 • Vad gör kylning för hästen?

  Kylning är ett sätt att hjälpa hästen att reglera kroppstemperaturen, men kan också användas för att förhindra att mindre skador utvecklas till allvarligare problem.

 • Varför kliar det?

  När är kliandet onormalt och vad är orsaken, kan vara svårt att veta. Det finns lite teorier och slutsatser i ämnet, samt hjälp att få.

 • Dubarrystövlar - så sköter du dem

  Köp kvalité och vårda ömt, det är smart för natur och plånbok. Läs och se hur du vårdar dina Dubarry skor och stövlar.

 • Tillåtna bett i Dressyr TR

  Inte alltid så självklart, vilka bett som är godkända eller ej. Principen har vi hämtat från TR II, även om inte betten är utskrivna var för sig.

 • Så sköter du dina skor från Ariat

  Ariat har ett eget rengöringskit samt råd kring hur du ska ta hand om dina produkter från dem beroende på vilket material de har.

 • Skötselråd Icebug

  Icebug har tagit fram tips kring hur du rengör, vårdar och skyddar dina skor.

 • Föltider

  Mycket skall hända och annat vill man verkligen inte skall hända i samband med fölning och dräktighet. Här tipsar Pavo om några saker.

 • SAFEFIT - FAQ

  När du väljer säkerhetsutrustning är det bra att läsa på, om hur den fungerar och hur den används rätt. Läs mer om SAFEFIT

 • V22 - för svalare hästben

  Vi vet att kroppen tar skada av höga temperaturer och det gäller självklart även hästens ben. Något som är bra är att ha svalare benskydd och här är V22 ett utmärkt val.

 • CEECOACH - så fungerar den

  Vill du veta mer om hur CEECOACH© fungerar och vad du bör tänka på, här kan du läsa mer. Vi har egen erfarenhet av detta tränarset och gillar det verkligen.

 • Hästliniment – värme eller kyla?

  Liniment kan ge en värmande eller kylande effekt beroende på vad man vill ha för känsla på det irriterade området. Vi förklarar varför!

 • Transportera hästen säkert

  Vi reser mer och mer med våra hästar och ponnyer, därför har vi listat några saker att tänka på. Transportera säkert och bekvämt för dig och hästen.

 • Att tänka på när du ska köpa ridstövlar

  Här listar vi det viktigaste att tänka på när du skall köpa ett par nya ridstövlar, oavsett prisklass eller stil. Många goda råd kan du läsa här.

 • Hur kan vi skydda hästen mot smitta?

  Med det mer mobila liv vi lever med våra hästar så har också risken för smitta ökat. Med ökad kunskap kan vi skydda oss bättre.