• TOP Retailer Europe 2022
 • Fast delivery
 • Large selection
 • Excellent service
SilverHoney - Värsta Combon
Lär dig mer

SilverHoney - Värsta Combon

Inlägg 2021-10-19 - Fakta från Absorbine och Hansbo Sport

VAD ÄR MIKROBIOM
OCH VAD SPELAR DEN FÖR ROLL?

Huden är kroppens största organ. Huden utgör för vår organism bl.a. ett mekaniskt skydd mot omvärlden. Därför kommer det kanske inte som en överraskning att mikroorganismer som lever runt omkring oss – bakterier, svampar och virus – gärna bosätter sig på vår hud. "Mikrobiom" är vad vi kallaralla de mikroorganismer som lever i harmoni på huden.

DJURENS MIKROBIOMS ROLL VID LÄKNING

Huden är av naturen inte steril, då det är meningen att mikroorganismer ska blanda sig dag ut och dag in. Medan det fortfarande forskas kring effekterna av hudens mikrobiom, kan man med hjälp av mänskliga studier visa att dessbalans är avgörande för en persons övergripande hälsa. Faktum är att mikrobiom dysfunktion är associerad med autoimmuna sjukdomar och infektion hos människor *.

Forskning gjord på hästars sårläkning visar att hästens mikrobiom skapar en rik och stabil miljö, men som störs av sår. Det visar även att huden återgår till sitt tidigare balanserade tillstånd av mikroorganismer när såret är fullständigt läkt. Med hjälp av studier fortsätter man att undersöka effekten av hudens mikrobiom när det gäller sårläkning**.

 

Om vävnadsskada inträffar på hud där mikrobiell mångfald saknas eller haren störd mikrobiom, resulterar detta ofta i långvarig inflammation som i sin tur kan fördröja sårläkning. Forskning på hud hos häst och människa harvisat att ett balanserat mikrobiom förkortar den tid det tar för sår att läka.

 

Applicering av sårvårdsprodukter som utgör en effektiv barriär mot skadliga infektionsframkallande bakterier, samtidigt som de skyddar hudens normala och friska mikroorganismer, är ett bra sätt att stödja positiva sårläkningsresultat.


Silver Honey använder de naturliga egenskaperna hos både Manukahonung och MicroSilver BG ™ för att ta hand om hudens naturliga mikrobiom.


*Referenser: International Journal of Molecular Sciences, Sept 2018; v.19(9):2699

**PLoS Onev; v.13(11); 201

SILVER HONEY®

GENTLE WOUND CARE
UTVECKLAD & TESTAD AVVETERINÄRER 

Silver Honey® är utvecklad av veterinärer för att omedelbart stoppa bakteriermed naturlig antimikrobiell kraft, utan att störa hudens naturliga mikrobiom. Veterinärens fälttester har bevisat att Silver Honey® läker tuffa hudåkommor och sår snabbt.

Studie finns att tillgå.

Silver Honey® är pH -balanserad för att vara hård mot bakterier men skonsam mot huden. Silver Honey® hjälper sår och hudåkommor att börja läka snabbare så att dina hästar kan återgå till sina normala aktivitetsnivåer snabbare.
DE NATURLIGA KRAFTERNA HOS MICROSILVER BG ™ 
OCH MANUKAHONUNG FUNGERAR TILLSAMMANS

MicroSilver BG ™ är ett pulver av mikro-stora silverpartiklar av ren medicinskkvalitet. Med sin större partikelstorlek absorberas det inte upp av huden utan stannar kvar på hudytan för att bekämpa sårbakterier under en längre tid. Tillskillnad från kolloidalt silver ger mikropartiklarna den högsta säkerhetsnivån för silver som används inom aktuell sjukvård. MicroSilver BG ™ skyddar frånoönskade bakterier samtidigt som den stöder hudens naturliga försvar och bibehåller hudens fördelaktiga flora.

Kolloidalt silver, även kallat "silvervatten", har en medelpartikelstorlek på cirka50 nanometer. Medelstorleken på MicroSilver BG ™ -partiklar är större än 10mikron.

 

Silver Honey® har 5+ UMF "Unique Manuka Factor" betyg, vilket betyder att den innehåller äkta Manukahonung. Honungen har samlats uteslutande frånpollen från manukaträdets blommor på Nya Zeeland. Manukahonungen harexceptionellt höga rengörande egenskaper och hjälper till att upprätthålla en hydratiserad och frisk sårmiljö. Det gäller även vid debridering eller vidbildande av sårskorpa. Den balanserade hudmiljön som skapas av Manukahonungens välgörande egenskaper bidrar till hälsosam sårläkning.

 

Ingredienser:

Renat vatten, Manuka-honung, Propylenglykol, Panthenol, Glycerin, Calendula Officinalis-blommeextrakt, Polyglycerol-4-kaprat, Etylhexylglycerin, Fenoxietanol, Renad honung, Allantoin,Bensylalkohol, Isopropylmyristat, Melia Azadirachtaolja Glukonat, karbomer, MicroSilver BG (silver),Dentan-bensoat (bittermedel).

 

 • Naturliga beprövade ingredienser
 • Skonsam mot huden och tuff mot bakterier
 • Stöder hudens naturliga mikrobiom
 • Neemolja förvirrar flygfän
 • Fri från antibiotika och hypoklorsyra
 • Framtagen för användning på alla djur

Se effekten efter tre dagars användning! 

- Bild 1 är ochså dag 1


- Bild 2 är efter tre dagars användning med Absorines Silver Honey®

Silver Honey Liquid Gel
Silver Honey Ointment

Silver Honey Ointment

Absorbine

SEK469

You will also like this

 • Täckestemperaturguide

  Är du osäker på vilken tjocklek du bör välja på ditt hästtäcke under vinterhalvåret? Ta hjälp av vår täckestemperaturguide!

 • Woolpad - läkande och vårdande

  Woolpad, en 100% ekologisk produkt, har visat otroligt effektiva resultat vid behandling av skorv, eksem eller mugg på häst.

 • Putsa som OS

  Vi ställde frågan till en av världens främsta träns-tillverkare, “Hur sköter jag mitt läder på bäs

 • Tvätta fårskinn

  Läs om hur du skall sköta ditt fårskinn från EA Mattes. Vill du få dina saker att hålla och vara fina länge, då hjälper råden du får av oss.

 • Sadelpad - ja/nej - vilken?

  När, varför och vilken eller inte alls är en fråga vi ofta får i butiken. Här kan du läsa om för- och nackdelar så som vi ser det.

 • Mugg när den är som värst

  Med erfarenhet och kunskap från många håll, tipsar vi om flera sätt att få bukt på, om dun häst har fått, en efterhängsen mugg eller rasp.

 • Ariat ridskor

  Ariat ridskor kombinerar perfekt klassiska stilar och den senaste tekniken för att leverera högpresterande ridskor. Köp online eller i butiken Hogsta Ridsport.

 • Skötselråd ridstövlar/ridskor

  Det är alltid roligt att få hem ett par helt splitternya och fina ridstövlar eller ridskor men det l

 • Ridstövelguide - FAQ

  Vi tar här upp några vanliga frågor vi brukar få från våra kunder inför köp av ridstövlar.

 • Vad gör kylning för hästen?

  Kylning är ett sätt att hjälpa hästen att reglera kroppstemperaturen, men kan också användas för att förhindra att mindre skador utvecklas till allvarligare problem.

 • Varför kliar det?

  När är kliandet onormalt och vad är orsaken, kan vara svårt att veta. Det finns lite teorier och slutsatser i ämnet, samt hjälp att få.

 • Dubarrystövlar - så sköter du dem

  Köp kvalité och vårda ömt, det är smart för natur och plånbok. Läs och se hur du vårdar dina Dubarry skor och stövlar.

 • Tillåtna bett i Dressyr TR

  Inte alltid så självklart, vilka bett som är godkända eller ej. Principen har vi hämtat från TR II, även om inte betten är utskrivna var för sig.

 • Så sköter du dina skor från Ariat

  Ariat har ett eget rengöringskit samt råd kring hur du ska ta hand om dina produkter från dem beroende på vilket material de har.

 • Skötselråd Icebug

  Icebug har tagit fram tips kring hur du rengör, vårdar och skyddar dina skor.

 • Föltider

  Mycket skall hända och annat vill man verkligen inte skall hända i samband med fölning och dräktighet. Här tipsar Pavo om några saker.

Hi, we use cookies to make this site work better for you.

Read more