• TOP Retailer Europe 2022
 • Fast delivery
 • Large selection
 • Excellent service
Smarta textilier
Lär dig mer

Smarta textilier

Förebygg skador på din häst med smarta textilier

Hogsta Ridsport har ett brett sortiment med produkter framtagna för att förebygga skador och påskynda läkning om skada redan uppstått. Men vilken produkt är bäst? Allt beror på vad som passar just din häst och vad för läkande, hjälpande effekt just din häst är i behov av. Det finns en djungel med olika tekniker ute på marknaden som erbjuder produkter för detta ändamål. Nedan ger vi en djupgående beskrivning av några av våra leverantörers fantastiska produkters hjälpande effekter så att du lättare ska finna just den produkten din häst behöver för att fortsätta vara en glad och skadefri häst.


Hur fungerar Welltex från Back on Track?

Back on Track grundades och utvecklades av den svenske doktorn Erland Beselin. Under en resa till Kina kom han i kontakt med smärtlindring i form av en värmande marmorsten, som bestod av specifika metalloxider som lades på värkande muskler. Då efterfrågan av denna marmor ökade markant försökte kineserna efterlikna denna sten genom att experimentera med alternativa leror innehållande liknande metalloxider. Till slut lyckades dom ta fram en lera som hade samma egenskaper som marmorstenen. Dr Beslin utvecklade denna teknik genom att låta smälta ner ett finpulverad form av denna keramik i de syntetiska trådarna på tyget. Welltex-textilen föddes!

Den keramiska textilen, Welltex, fungerar genom att den reflektera kroppens egen infraröda värme vilket ökar blodcirkulationen och förbättrar återhämtning. De ger också en skön och behaglig värme vilket gör att de kan användas både förebyggande, under aktivitet och för återhämtning. Produkterna är inte bara till för att skydda utan också förebygga uppkomsten av skador och fungera vid rehabilitering.

Hur fungerar Recuptex therapy från Bucas och Kentucky?

Bucas Recuptex therapy är ett patenterat täcke med ett invävt extremt fint rostfritt stålnät som reflekterar magnetfältet i hästens kropp och stimulerar blodcirkulationen och syreflödet. Endast ryggdelen på täckena är försedda med Recuptex-materialet. Metalloxider reflekterar kroppsvärmen på ett sätt som stimulerar blodflödet och kroppens cellaktivitet. Detta hjälper till att läka och minska svullnad och inflammation, vilket gör täckena utmärkta vid uppvärmningar på tävlingar/träning och återhämtning efter träningspass.

Materialet bidrar även till långsammare nedkylning vilket kan förebygga ansamling av mjölksyra, något som kan vara ett problem för vissa hästar. Recuptex therapy täcken används med fördel på hästar med ryggproblem. Täckena kan tvättas upp till 100 gånger utan att förlora någon av sin effektivitet.


Före och efter fyra timmar med Recuptex Therapy-täcket.

Lär dig mer hur Recuptex fungerar – SE FILM Hur fungerar Rambo® Ionic Negative Ion Therapy?

Textilen i Rambo® Ionics produkter har ett innertyg som är tryckt med en pulveriserad form av kristallen Turmalin. Turmalin är en naturligt förekommande kristall som i pulveriserad form frigör en elektrisk laddning vilken konverterar omgivande luftmolekyler till negativa joner. De negativa jonerna påverkar vätskebalansen i hästens celler, vilket ökar blodflödet till viktiga områden som till exempel musklerna. Detta medför också en ökad nivå av syre till musklerna, vilket hjälper till att rensa ut gifter och slaggprodukter från kroppen.
De mest idealiska användningsområdena för Ionic-produkter är före träning för att värma upp musklerna, och efter träning för att reducera uppbyggnaden av mjölksyra från träningen.Lär dig mer hur Rambo® Ionics fungerar  - SE FILM 


Hur fungerar Incrediwear?

Incrediwear grundades av Jackson Corley efter att han råkade ut för en cykelolycka som höll på att göra honom förlamad. Studier och efterforskningar ledde så småningom fram till att han uppfann materialet som idag kallas Incrediwear för att bli kvitt sin smärta och komma tillbaka till ett aktivt liv.

Incrediwear-produkter innehåller halvledarelementen Germanium och Carbon i tyget som frigör negativa joner när de stimuleras av kroppsvärme. De negativa jonerna aktiverar cellulära vibrationer som ökar både blodcirkulationen och lymfflödetDen ökade cirkulationen minskar inflammation och svullnad, lindra smärta, återställer rörlighet och påskyndar återhämtning. Ökad cirkulation hjälper även till att få mer syre och näringsämnen till målområdet, vilket optimerar kroppens naturliga läkningsprocess och påskyndar en skonsam återhämtning för både dig och din häst!

Trots produkternas relativt tighta passform kan produkten användas under en längre tid tack då den unika tekniken med negativa joner som används hos Incrediwear inte är komprimerande.


Lär dig mer hur Incrediwear fungerar - SE FILM
 

Hur fungerar vetevärmare från Equie Eco?

Equie Eco grundades av vännerna Jonna Borg Zeidlitz och Linda Markstedt. Idén till de behandlande vetekuddar till hästar uppstod efter en ridolycka då man saknade en värmande produkt att placera på det skadade området på hästen.

Equie Eco´s vetevärmare är noga framtagna i nära samarbete med veterinärer och equiterapeuter. Produkten är ekologisk med ett ekologiskt vaxat linnetyg och ekologiskt svenskodlat vete. Tyget är från Italien och slutproduktionen sker i Sverige. Kanalerna om 4 cm är framtestade för att bibehålla värmen/kylan som längst, samt att produkten ska på det mest fördelaktiga sättet forma sig efter hästens kropp. Mängden vete är också noga fördelad i de olika kanalerna för att minimera tomma fickor, som ger tapp av effekt. Tyget har miljöcertifiering. Med värmekamera är produkterna testade, där testgruppen såg mätbara skillnader mot andra liknande produkter på marknaden. Equie Ecos produkter visade att värmen bibehölls längre, under tiden produkten låg på samt att muskulaturen efteråt också höll värmen längre.

Produkten kan användas både uppvärmd och ouppvärmd. Ouppvärmd ger den en bra effekt då hästens egen kroppsvärme reflekterar mot tyget och värmen stannar och ger en välbehagskänsla för djuret. Uppvärmd produkt ger en mjukgörande och läkande effekt på muskulaturen. Denna produkt är inte bara uppskattad av hästar utan även av möss och råttor, så den bör förvaras på ett råttsäkert ställe.Lär dig mer hur Equie Eco fungerar - SE FILMInlägget skrivet av Karin Olofson/2021-03
Back Warmer

Back Warmer

Back on Track

SEK899
Recuptex Therapy Rug

Bucas Therapy Rug

Bucas

SEK2,497
Hock Boot Royal - Large

Hock Boot Royal - Large

Back on Track

SEK1,049
Hood for mesh rug, 155cm

Hood for mesh rug, 155cm

Back on Track

SEK749
Ljusgrå benlindor från Incrediwear Hogsta Ridsport.
Ljusgrå benlindor från Incrediwear Hogsta Ridsport.
Vit halstub från Incrediwear Hogsta Ridsport.

Circulation Neck Sleeve

Incrediwear

SEK459
Knee sleeve, knäkrage, från Incrediwear. Hogsta Ridsport.

Knee Sleeve - Grey

Incrediwear

SEK690

You will also like this

 • EQUI compress motverkar svullna hästben

  EQUI Compress, ett revolutionerande kompressionsskydd för häst, att använda i förebyggande och vårdande syfte. Läs mer här

 • Varma senor och svala skydd

  Vilken risk och gör det skillnad, det är en fråga vi ställer oss. Om temperaturen i senan riskerar att blir så hög att den bryts ned, då behöver vi tänka till.

 • Dags att byta bett?

  Här bloggar vi på Hogsta Ridsport om våra tips och råd till dig som har svårt att hitta rätt, när det gäller utrustning och bett till din häst.

 • Sadelgjordar - vilken form ska jag välja?

  Vi bloggar om de olika sadelgjordarna som du finner hos EA Mattes. Valet blir enklare när man vet hur de är avsedda att användas.

 • Happy Skin - Sommareksem

  Läs om hur Happy Skin kom till och vad det är som är verksamt mot knott och annat som skapar sommarklåda hos häst.

 • Mugg & Regnskållor

  Vad är mugg och regnskållor? Och hur kan vi hantera det? Läs mer från NAFs Chefsnutritionist!

 • SilverHoney - Värsta Combon

  Unik kombination av två ämnen med redan var för sig bra effekt på sårläkning. Här kan du läsa om Silver Honey® och varför det fungerar.

 • Täckestemperaturguide

  Är du osäker på vilken tjocklek du bör välja på ditt hästtäcke under vinterhalvåret? Ta hjälp av vår täckestemperaturguide!

 • Woolpad - läkande och vårdande

  Woolpad, en 100% ekologisk produkt, har visat otroligt effektiva resultat vid behandling av skorv, eksem eller mugg på häst.

 • Putsa som OS

  Vi har frågat Thomas Schumacher på vilket sätt man skall sköta ett kvalitétsläder. Här kan du läsa vilka tips vi fick.

 • Tvätta fårskinn

  Läs om hur du skall sköta ditt fårskinn från EA Mattes. Vill du få dina saker att hålla och vara fina länge, då hjälper råden du får av oss.

 • Sadelpad - ja/nej - vilken?

  När, varför och vilken eller inte alls är en fråga vi ofta får i butiken. Här kan du läsa om för- och nackdelar så som vi ser det.

 • Mugg när den är som värst

  Med erfarenhet och kunskap från många håll, tipsar vi om flera sätt att få bukt på, om dun häst har fått, en efterhängsen mugg eller rasp.

 • Ariat ridskor

  Ariat ridskor kombinerar perfekt klassiska stilar och den senaste tekniken för att leverera högpresterande ridskor. Köp online eller i butiken Hogsta Ridsport.

 • Skötselråd ridstövlar/ridskor

  Det är alltid roligt att få hem ett par helt splitternya och fina ridstövlar eller ridskor men det l

 • Ridstövelguide - FAQ

  Vi tar här upp några vanliga frågor vi brukar få från våra kunder inför köp av ridstövlar.

 • Vad gör kylning för hästen?

  Kylning är ett sätt att hjälpa hästen att reglera kroppstemperaturen, men kan också användas för att förhindra att mindre skador utvecklas till allvarligare problem.

 • Varför kliar det?

  När är kliandet onormalt och vad är orsaken, kan vara svårt att veta. Det finns lite teorier och slutsatser i ämnet, samt hjälp att få.

 • Dubarrystövlar - så sköter du dem

  Köp kvalité och vårda ömt, det är smart för natur och plånbok. Läs och se hur du vårdar dina Dubarry skor och stövlar.

 • Tillåtna bett i Dressyr TR

  Inte alltid så självklart, vilka bett som är godkända eller ej. Principen har vi hämtat från TR II, även om inte betten är utskrivna var för sig.

 • Så sköter du dina skor från Ariat

  Ariat har ett eget rengöringskit samt råd kring hur du ska ta hand om dina produkter från dem beroende på vilket material de har.

 • Skötselråd Icebug

  Icebug har tagit fram tips kring hur du rengör, vårdar och skyddar dina skor.

 • Föltider

  Mycket skall hända och annat vill man verkligen inte skall hända i samband med fölning och dräktighet. Här tipsar Pavo om några saker.

 • SAFEFIT - FAQ

  När du väljer säkerhetsutrustning är det bra att läsa på, om hur den fungerar och hur den används rätt. Läs mer om SAFEFIT

 • V22 - för svalare hästben

  Vi vet att kroppen tar skada av höga temperaturer och det gäller självklart även hästens ben. Något som är bra är att ha svalare benskydd och här är V22 ett utmärkt val.

 • CEECOACH - så fungerar den

  Vill du veta mer om hur CEECOACH© fungerar och vad du bör tänka på, här kan du läsa mer. Vi har egen erfarenhet av detta tränarset och gillar det verkligen.

 • Hästliniment – värme eller kyla?

  Liniment kan ge en värmande eller kylande effekt beroende på vad man vill ha för känsla på det irriterade området. Vi förklarar varför!

 • Transportera hästen säkert

  Vi reser mer och mer med våra hästar och ponnyer, därför har vi listat några saker att tänka på. Transportera säkert och bekvämt för dig och hästen.

 • Att tänka på när du ska köpa ridstövlar

  Här listar vi det viktigaste att tänka på när du skall köpa ett par nya ridstövlar, oavsett prisklass eller stil. Många goda råd kan du läsa här.

 • Hur kan vi skydda hästen mot smitta?

  Med det mer mobila liv vi lever med våra hästar så har också risken för smitta ökat. Med ökad kunskap kan vi skydda oss bättre.

Hi, we use cookies to make this site work better for you.

Read more