• Fast delivery
 • Large selection
 • Excellent service
Tvätta fårskinn
Lär dig mer

Tvätta fårskinn

När du väljer en sadelpad  i fårskinn från EA Mattes så köper du verkligen en produkt i en fantastiskt bra kvalité och bör vårda den som det. För att få fårskinnsprodukterna från EA Mattes att hålla så länge som möjligt så är det viktigt att följa de tvättråd som EA Mattes har tagit fram för sina produkter. Tvätta gärna ofta, då smuts och svett sliter mycket på skinn och läder.

Dagligen efter användning, torka av pälsen med den hårda sidan av en fuktig kökssvamp. 

Om du använder fårskinnet ca 56 ggr veckan så behöver det maskintvättas ca en gång i veckan. 

Ställ in tvättmaskinen på fintvätt 30 grader, använd Mattes egna skinntvättmedel, vilket innehåller samma ingredienser som de själva använder i samband med beredningen av skinnen. Låt maskinen fylla på med vatten tills den är klar, därefter behöver du i en liten maskin fylla på med ett par – tre liter vatten till. Maskinen behöver nämligen mer vatten eftersom pälsen kräver mer vatten än andra material för att bli blöt och ren. Använd fintvätt, inte ulltvätt då det programmet använder lite vatten. 

Efter tvätt skall produkten torktumlas i max 30 grader för att pälsen skall bli torr, mjuk och fluffig. När maskinen är klar behöver skinnet mer tid för att torka, låt det då hänga framme på en lagom torr och varm plats, inte över element eller i solen då det är alldeles för varmt. Värmen torkar ut och gör skinnet skört. 

Tvätta, torktumla eller torka i max 30 grader, för varmt gör att skinnet torkar och förstörs. Om din torktumlare inte kan gå på så låga grader så är det bättre att fårskinnet får hängtorka. 

Fårskinnet skall inte borstas, då det sliter för mycket och förkortar livslängden på produkten. 

Med rätt omsorg har du en fårskinnsprodukt från EA Mattes som håller i många år. 

Köp Melp Washing Liquid här.


 

You will also like this

 • SilverHoney - Värsta Combon

  Unik kombination av två ämnen med redan var för sig bra effekt på sårläkning. Här kan du läsa om Silver Honey® och varför det fungerar.

 • Täckestemperaturguide

  Är du osäker på vilken tjocklek du bör välja på ditt hästtäcke under vinterhalvåret? Ta hjälp av vår täckestemperaturguide!

 • Woolpad - läkande och vårdande

  Woolpad, en 100% ekologisk produkt, har visat otroligt effektiva resultat vid behandling av skorv, eksem eller mugg på häst.

 • Putsa som OS

  Vi ställde frågan till en av världens främsta träns-tillverkare, “Hur sköter jag mitt läder på bäs

 • Sadelpad - ja/nej - vilken?

  När, varför och vilken eller inte alls är en fråga vi ofta får i butiken. Här kan du läsa om för- och nackdelar så som vi ser det.

 • Mugg när den är som värst

  Med erfarenhet och kunskap från många håll, tipsar vi om flera sätt att få bukt på, om dun häst har fått, en efterhängsen mugg eller rasp.

 • Ariat ridskor

  Ariat ridskor kombinerar perfekt klassiska stilar och den senaste tekniken för att leverera högpresterande ridskor. Köp online eller i butiken Hogsta Ridsport.

 • Skötselråd ridstövlar/ridskor

  Det är alltid roligt att få hem ett par helt splitternya och fina ridstövlar eller ridskor men det l

 • Ridstövelguide - FAQ

  Vi tar här upp några vanliga frågor vi brukar få från våra kunder inför köp av ridstövlar.

 • Vad gör kylning för hästen?

  Kylning är ett sätt att hjälpa hästen att reglera kroppstemperaturen, men kan också användas för att förhindra att mindre skador utvecklas till allvarligare problem.

 • Varför kliar det?

  När är kliandet onormalt och vad är orsaken, kan vara svårt att veta. Det finns lite teorier och slutsatser i ämnet, samt hjälp att få.

Powered by Jetshop

Hi, we use cookies to make this site work better for you.

Read more