• TOP Retailer Europe 2022
 • Fast delivery
 • Large selection
 • Excellent service
Woolpad - läkande och vårdande
Lär dig mer

Woolpad - läkande och vårdande

Problem med skorv, eksem eller mugg? Woolpad, en 100% ekologisk produkt, har visat otroligt effektiva resultat vid behandling av dessa hudproblem.

Varumärket Woolpad grundades 2018 av Jessica Timgren-Forss då hon hade problem med en av sina hästar som hade återkommande mugg. Hon visste att man använda fårull förr i tiden för olika hudproblem och eftersom det fanns får på gården så bestämde de sig för att prova om det skulle fungera på hennes hästs problematiska hud. Ullpaden fungerade och Woolpad föddes.


Vad är Woolpad?

Woolpad är en pad gjord av otvättad råull från får och som innehåller det naturliga fettet lanolin. Lanolin är ett speciellt fett som bildas närmast skinnet i fårets hårbotten. Fettet är till för att göra ullen mjuk och hjälpa till att stöta bort vatten. Det är också ett bra skydd mot sol och vind, eftersom fettet håller huden len och mjuk. Om man applicerar lanolin på huden går den snabbt in jämfört med produkter som inte innehåller lanolin. Fårklippare har oftast väldigt lena händer eftersom de kommer i kontakt med lanolinet väldigt mycket.


Vilka egenskaper har lanolinet?

Lanolinet har flera kända och främjande effekter för hälsan. Fettet täcker och skyddar, bevarar fukt och mjukgör på självsprickor, torra läppar samt utsatta ställen som t. ex. armbågar och fötter. Visste du att Elizabeth Arden Eight Hour Cream från 1930 är en klassisk lanolinsalva? Ordet lanolin har bildats av latinets lana = ull, och oleum = olja. Enkel översatt blir det ullolja!


Vilka effekter har lanolin?

Lanonin har även flera kända och främjande effekter för hälsan och läkningsprocessen. Ullen stimulerar även blodcirkulation och suger upp vätska vilket reducerar svullnader och infektioner. Woolpad används som en pad på hästens ben för olika hudproblem såsom mugg, svullna ben, förhindrar skador och för återhämtning efter träning.


Hur använder man Woolpad?

Använd woolpaden som en "vanlig" stallpad och linda. Se till att lindan täcker hela woolpaden. Låt stå över natten! Tack vare lanoninet behövs inga andra produkter, padden är läkande i sig. Det är viktigt att hålla ullen så torr som möjligt för att nå bästa resultat så tänk på att hästens ben ska vara torra innan du lindar på paden. Vid regelbunden användning så bör ullen torkas innan mellan varje användning.
Ullen har en livslängd på ca. 1 månad (full effekt av lanolinet) men självklart fungerar fårullstycket utmärkt som pad efter en månad. Ullen är värmebehandlad i minst 8 dygn för att undvika eventuell smittspridning.

Fårullstycket täcker ett helt ben, men går bra att klippa i mindre bitar för att tex. behandla mugg i en karled. Hogsta Ridsport säljer Woolpad i 2-pack, se mer HÄR.

Inlägget skrivet av Karin Olofson/2021-03-31

Woolpad

Woolpad

Woolpad

SEK395

You will also like this

 • SilverHoney - Värsta Combon

  Unik kombination av två ämnen med redan var för sig bra effekt på sårläkning. Här kan du läsa om Silver Honey® och varför det fungerar.

 • Täckestemperaturguide

  Är du osäker på vilken tjocklek du bör välja på ditt hästtäcke under vinterhalvåret? Ta hjälp av vår täckestemperaturguide!

 • Putsa som OS

  Vi ställde frågan till en av världens främsta träns-tillverkare, “Hur sköter jag mitt läder på bäs

 • Tvätta fårskinn

  Läs om hur du skall sköta ditt fårskinn från EA Mattes. Vill du få dina saker att hålla och vara fina länge, då hjälper råden du får av oss.

 • Sadelpad - ja/nej - vilken?

  När, varför och vilken eller inte alls är en fråga vi ofta får i butiken. Här kan du läsa om för- och nackdelar så som vi ser det.

 • Mugg när den är som värst

  Med erfarenhet och kunskap från många håll, tipsar vi om flera sätt att få bukt på, om dun häst har fått, en efterhängsen mugg eller rasp.

 • Ariat ridskor

  Ariat ridskor kombinerar perfekt klassiska stilar och den senaste tekniken för att leverera högpresterande ridskor. Köp online eller i butiken Hogsta Ridsport.

 • Skötselråd ridstövlar/ridskor

  Det är alltid roligt att få hem ett par helt splitternya och fina ridstövlar eller ridskor men det l

 • Ridstövelguide - FAQ

  Vi tar här upp några vanliga frågor vi brukar få från våra kunder inför köp av ridstövlar.

 • Vad gör kylning för hästen?

  Kylning är ett sätt att hjälpa hästen att reglera kroppstemperaturen, men kan också användas för att förhindra att mindre skador utvecklas till allvarligare problem.

 • Varför kliar det?

  När är kliandet onormalt och vad är orsaken, kan vara svårt att veta. Det finns lite teorier och slutsatser i ämnet, samt hjälp att få.

 • Dubarrystövlar - så sköter du dem

  Köp kvalité och vårda ömt, det är smart för natur och plånbok. Läs och se hur du vårdar dina Dubarry skor och stövlar.

 • Tillåtna bett i Dressyr TR

  Inte alltid så självklart, vilka bett som är godkända eller ej. Principen har vi hämtat från TR II, även om inte betten är utskrivna var för sig.

 • Så sköter du dina skor från Ariat

  Ariat har ett eget rengöringskit samt råd kring hur du ska ta hand om dina produkter från dem beroende på vilket material de har.

 • Skötselråd Icebug

  Icebug har tagit fram tips kring hur du rengör, vårdar och skyddar dina skor.

 • Föltider

  Mycket skall hända och annat vill man verkligen inte skall hända i samband med fölning och dräktighet. Här tipsar Pavo om några saker.

Hi, we use cookies to make this site work better for you.

Read more