• TOP Retailer Europe 2022
 • Fast delivery
 • Large selection
 • Excellent service
Hyr klippmaskin
Tjänster

Hyr klippmaskin

Hästen får sin tjocka vinterpäls under den kalla årstiden för att skydda sig mot både kyla och nederbörd. Dock väljer många hästägare att klippa sin häst för att den blir piggare och mer arbetsvillig eftersom den inte blir lika varm vid arbete utan sin tjocka vinterpäls.

En annan fördel med att klippa din häst är att den blir lättare att hålla ren och torkar snabbare efter arbete. Tänk på att du som ägare har ansvaret att hålla din häst varm och torr genom extra foder och täcken när du har klippt din häst. En bra tumregel är att om du klipper hästen och lägger på ett termotäcke så motsvarar det den isolering du tagit bort. Det kan även vara bra att veta att lager på lager-principen inte fungerar på hästar - det hjälper alltså inte att lägga på fler täcken för att värma hästen mer.
 

Klicka HÄR för att komma till Hogsta Ridsports utbud av vintertäcken. 


När ska man klippa sin häst?

Innan vinterpälsen hunnit bli för tjock brukar de flesta klippa sin häst första gången. Beroende på var i landet man bor brukar det vara i oktober–november. Då får hästen också chans att vänja sig innan det blir för kallt ute. För att inte störa den naturliga hårfällningen bör du inte klippa din häst på våren. 
Man bör därför helst göra den sista klippningen senast i januari. Klipper man senare så kan sommarpälsen komma att påverkas.   

Hur man väljer att klippa sin häst beror på vilket användningsområde den har. Om du rider och tränar mycket inomhus så är det en fördel med en helklippt häst. Har du däremot en vanlig ridhäst som ska klara att gå ute en hel dag i hagen eller om du har ridskolehästar, då rekommenderas en halvklippning eller jaktklippning. 

Ett tips är att använda en bit tavelkrita för att rita in konturerna på hur du vill klippa din häst för att det ska bli snyggt. 


Hyr din klippmaskin hos oss


Det finns 3 
st klippmaskiner som vi hyr ut och klippmaskinerna kan enbart hyras i vår fysiska butik på Drottningholm. Om du vill hyra en klippmaskin så kontakta oss via telefon eller mail. Ange vilket datum du önskar att hyra maskinen samt hur många hästar som du planerar att klippa per dag. 

Vi rekommenderar att man inte klipper mer än 2 hästar per dag då maskinen kommer att bli för varm och riskerar att gå sönder. Man får hyra klippmaskinen i ett dygn åt gången och då ingår den oljan som du förbrukar i samband med klippningen.

Vad kostar det?

Pris per dygn är 300:-. Vill du klippa mer än en häst så tillkommer en extra kostnad på 150:-/dygn/häst. Detta är för att täcka kostnaden för olja och slitage.

You will also like this

 • Prenumeration fodertillskott

  Välj mellan alla fodertillskott som Hogsta Ridsport erbjuder och med vilken intervall du vill ha dem, så ordnar vi det. Smidigt, flexibelt och utan bindningstid!

 • Customdesign your riding boots

  Hogsta Ridsport offers personal custom ordering of riding boots from the best brands when it comes to quality, comfort and fit.

 • Private Shopping

  Vi erbjuder ensam tillgång till vår ridsportbutik på Drottningholm, hela vår uppmärksamhet och mer därtill.

 • Testcenter - bett

  Hos oss kan du mot en avgift prova bett från Herm. Sprenger och Neue Shule innan köp. Att hitta det bett som passar bäst kan vara en kostsam utmaning, därför hjälper vi dig gärna.

Hi, we use cookies to make this site work better for you.

Read more