• TOP Retailer Europe 2022
  • Fast delivery
  • Large selection
  • Excellent service
Pavo

Pavo BeChill - 1 liter

Pavo BeChill är ett naturligt fodertillskott som hjälper din häst att bli lugn i stressade situationer. 1 liter Karensfri
SEK559
Amount: 1 L
(
SEK559
/ L)

In Stock

  • TOP Retailer Europe 2022
  • Fast Delivery
  • Large Selection
  • Excellent Service

Product description

Reviews ()

Table of Contents

Terms & Conditions

Pavo BeChill är ett naturligt fodertillskott som hjälper din häst att bli lugn i stressade situationer. 1 liter Karensfri
BeCill från Pavo är ett fodertillskott som hjälper hästen att behålla lugnet i stressiga situationer som transport, behandling av veterinär, tandläkare, hovslagare eller extremt väder. Alla dessa och några ytterligare tillfällen kan en häst uppleva stress och få en stark instinkt att fly.
Hur mycket stress din häst upplever beror på dess karaktär, genetik och tidigare erfarenheter. Ibland är det oundvikligt att din häst utsätts för en stressig situation.
Pavo BeChill är ett effektivt och snabbt sätt att minska stress (inom 30 min  2- timmar) och främjar avslappning.

De viktigaste ingredienserna i Pavo BeChill är citronmeliss och magnesium. Citronmeliss är en naturlig ingrediens som hjälper till att minska stress eftersom det blockerar nedbrytningen av avslappningsmeddelanden. Det gör att det finns fler avslappningsmeddelanden som säger åt kroppen att hålla hjärtat och andningsfrekvensen normal och musklerna avslappnade. Citronmeliss är en kraftfull ingrediens då mycket låga mängder redan har stor effekt på stressreaktionen hos hästen. 

Magnesium hjälper till att blockera produktionen av stressmeddelanden vilket innebär att kroppen får färre signaler som säger åt hästen att öka hjärt- och andningsfrekvensen, börja svettas och att spänna musklerna. Dessutom är det bevisat att koncentrationen av kortisol (stresshormon) är betydligt lägre efter att ha fodrat hästen med magnesium. Magnesium är en av de mest välkända substanserna mot stressade och nervösa hästar. 

Egenskaper för BeChill 

- Ger en avstressande effekt snabbt (30 min-2h) 

- Bevisad effekt  ? 

- Minskar stress utan att göra hästen trött eller seg 

- Karensfri  

- 100% naturlig 

Användning:

 Pavo BeChill passar för alla typer av hästar och ponnyer* och passar vid olika stressfulla (tillfälliga) situationer: 

- Transport  

- Behandling av veterinär, tandläkare eller hovslagare  

- Vid klippning  

- Tävling 

- Första gången man tränar in nya moment  

- Inridning 

- Fyrverkerier  

- Avvänjning  

- Flytt 

* Pavo BeChill ska inte ges till dräktiga ston. 

Så här ger du BeChill:  

Pavo BeChill kan ges oralt, direkt i munnen (30 min - 2 timmar innan den stressfulla situationen) eller via foder eller vatten (kvällen och morgon före den stressfulla situationen). Testa hur lång tid det tar för din häst att få effekt för att veta hur långt innan du bör ge dosen.  

Rekommenderad dos*:  

Ponnyer: 10 - 40 ml  

Små hästar (400 - 550 kg): 20 - 50 ml 

Stora hästar (600 - 750 kg): 30 - 60 ml   

*Dessa mängder är en grunddos. Den mängd som ger bäst effekt på just din häst varierar beroende på individuella behov, stresstolerans och prestationsnivå. Testa dig fram vilken mängd som behövs för att få bäst effekt på din häst.  

Hi, we use cookies to make this site work better for you.

Read more