Från stall till butik

hogsta-ridsport-stall-hogsta
Så här såg det ut en gång i tiden, faktiskt för inte så länge sedan. 2015 mitt i sommaren så satte vi igång.

Klart att det var vemodigt att stänga ner en så härlig stalldel, även om takhöjden kanske inte höll måttet överallt så hade vi ändå bra luft i stallet, en fantastiskt fin stämning och hästarna trivdes så bra i det "Stora stallet"

Hogsta Ridsport å sin sida var en väl etablerad aktör inom ridsportutrustning för häst och ryttare. Med en start redan 1993 så hade vi hållt på ett tag och även om ridsportbutiken inte hade fått fullt fokus, så hade vi sedan länge vuxit ur våra lokaler. Jag hade dock inte varit redo att ta steget till nästa nivå, men 2015 var vi det och satsade fullt ut, bla genom att bygga ut, eller rättare sagt, bygga om och byta lokal.

Hogsta Ridsports fina webbshop har du säkert redan besökt och det innebär att du har en ganska klar bild över vårt stora sortiment av utrustning för häst och ryttare. Vi levde "ganska" så trångt på en butiksyta om ca 80 m2 + lager på ca 60 m2, så  tänk er vilket lyft, lokalen blir tre gånger större!

Välkommen att följa med på resan vi gjorde 2015.

20150625 Så här såg det allså ut bara dagarna innan det stora projektet startade.
20150703 Alla hästar utflyttade, så nu åker väggarna ner.


20150707 Alla boxar är utkörda och bortforslade, finns på förvaring till framtida bruk.


20150708 Ny vägg på väg upp. Vy från blivande butik till stalldelen som blir kvar.Det tog några dagar innan Larus och de andra hästarna fick flytta in.
Den blivande butiksdelen är helt rå och med en ambition att bevara så mycket som möjligt så startar nu själva butiks-projektet.
Klart en vacker lokal behöver vackra lampor. Dessa kom väl till pass med tanke på den låga takhöjden.
Lite rekvisita har levererats, än vet jag inte riktigt var de skall stå. Tycker bara att de är så fina och borde få stanna innomhus.


Hyllor, lådor och lite annat platsbyggs. Även lite fund på second hand.


Tränshängarna kommer från björken vi tog ner i hagen.
Bukowski Market har varit en plats att finna vackra gamla detaljer hos.
Så 20150925 inviger vi den nya butiken. Så fantastiskt stolt och glad över allt och alla.

Bor du i Stockholm, har vägarna förbi eller bara blir så nyfiken så att du inte kan motstå. Välkommen till oss! 

På samma sätt som lokalen har fått växa fram bit för bit, så har alla i hela Team Hogsta vuxit en bit för varje dag. Vi är ett sammansvetsat gäng som så gärna hjälper dig med allt du kan tänkas behöva till dig och din häst.
Alla på Hogsta Ridsport brinner för vackra, funktionella produkter som verkligen fungerar och vi fortsätter vår utveckling inom kunskap, omsorg om hästen och dens behov. Det är det som särskiljer oss från alla andra.