Vår historia

Hogsta Ridsport startade 1993, som ett sorgearbete en tid efter att Eva Perninge som driver anläggning och butik förlorade en mycket lovande tävlingshäst. Med den erfarenhet som Eva besitter inom hästhållning och ridning så blev det naturligt att fokusera på dressyr, kvalité och hållbarhet.

Tio år senare startades webshopen som följd av den kreativitet som Eva besitter.
Utmärkande för butiken och onlineförsäljningen är nog det stora intresset för häst och utrustning med ett extra fokus på måttbeställning av ridstövlar, ridhjälmar, bett och fodertillskott. Dessa produkter kräver ett stort engagemang och intresse för att kunna ge kunden den extra omsorg som behövs med dessa produkter. Kvalitet och kunskap för produkter är idag ett måste om man skall kunna ge den service som våra kunder önskar.

År 2015 fick då äntligen butiken en plats och utrymme som behövs för att möta den större efterfrågan på bra utrustning till häst och ryttare som finns i Sverige. Ridsportbutiken fick då ta över det "stora stallet" på ridanläggningen. Lokalen har bevarats i stort sätt intakt, där till och med tre av hästboxarna finns kvar som avdelningar för fodertillskott, stallutrustning och benskydd. Renoveringen har gjorts varsamt för att känslan av stall skall leva kvar och det gör den.

År 2018 har onlinebutiken utvecklats och blir nu också internationell. Med en ny design, nya funktionaliteter och ett större utbud, hoppas vi att Hogsta Ridsport kommer bli ett naturligt val för alla som gillar det vi gör.


Hogsta Ridanläggning har funnits sedan slutet av 70-talet och som särodlad dressyranläggning sedan 1983 då Louise Nathhorst flyttade hem från sin tid utomlands. Fortfarande idag finns det ett stort antal skickliga ryttare, tränare och nu även en fyrstjärnig internationell dressyrdomare på Hogsta.

Hogsta Dressyrryttare är en fristående förening med sitt säte och engagemang på Hogsta Ridanläggning. Hogsta Dressyrryttare startade 1994 året efter att Hogsta-ryttarna Louise Nathhorst, AnneSophie Mannerfelt och Eva Perninge hade vunnit Lag-SM för Årsta-Runsten

Med alla dessa engagemang så är Hogsta nästan som ett begrepp, och Hogsta fortsätter att utvecklas.