Resa till Aachen

aachen-tessan-eva-lussan-hogsta-ridsport
Aachenresan 2019-07-19

Infall eller planerat, lite både och…

Vår satsning på att internationalisera oss kräver nästan ett besök i meckat Aachen och visst är det imponerande. Vilken anläggning det är, vilka fina banor, stallar och fränt shoppingområde.

Efter ett sent beslut och för att det är så mycket som skall passa in så fick det bli flyg denna gång. Upp på torsdagsmorgonen för att mata och mocka hos stjärnorna i stallet, sedan skjuts av snäll make till Arlanda. Lagom i tid och allt fungerade som det skulle, väl i Düsseldorf skulle jag hitta vilket tåg jag skulle åka med, tur att det finns snälla människor att fråga. Det som stod på biljetten kunde jag inte lite på. Smidigt ändå, fast total restid blev nog nästan 8 timmar så var det ändå värt besväret.

Väl framme i Aachen så letade jag upp Lena, LUC of Sweden för att ge henne en hjälpande hand. Hon den modiga kvinnan är i Aachen för andra året (tror jag det är) och denna gång helt ensam. Så fina saker hon har. Roligt att se att hon har en så fin relation med sina kunder, flera av dem kom förbi för att säga hej och se om det fanns något nytt. Imponerande nog kom Lena ihåg alla och vad de hade köpt av henne vid tidigare tillfällen.

Sedan började den skräckslagna ångestfyllda turen, Aachen shoppingområdet runt. Så galet mycket folk och jag som tycker det är lite läskigt. Shoppingområdet är riktigt stort och det går inte ens att uppskatta hur många tält som finns på området, dessutom mängder av ställen där man kunde köpa mat eller vad man kallar det, fast food i olika format. Jag fick gå tre varv vid olika tillfällen för att klara av alla intryck.

Shoppingen var intressant men kanske ändå lite av en besvikelse, säger den som inte gillar att shoppa… Många var där men det var mycket som var lika som hemma, av våra varumärken kunde man se Pikeur, Eskadron, Equiline, Kask, KEP, Samshield, Uvex, DeNiro, Dimacci, Schockemöhle, Veredus, Kentucky, Vestrum, Cavalleria Toscana och ett antal till.

Något unikt var svårt att hitta, däremot mängder av vanliga kläder som kanske inte var något för oss. Det som var för mig mest iögonfallande var en konstnär som gör fantastiska tavlor med hästmotiv, henne tog jag kontakt med och kanske skulle det kunna vara aktuellt för oss, som ändå har sålt så många print från Katja Hannula.

Hela stället är fantastiskt med stora banor och arenor, mängder av blommor, fontäner och fina permanentstallar. Skulle tro att det är svårt att hitta något liknande någon annanstans, fast vad vet jag?

Roligast var nog ändå att träffa Lussan och Tessan, man blir glad av deras positiva energi. Att det sedan har gått bra för det svenska laget gör ju inte någon ledsen. Tessan och Dante är verkligen ett så fint team och Antonia som gjorde personbästa. Coolast att Sverige vann hoppningens Nations Cup i självaste Aachen, vilken hit.

Jomen just ja, jag gjorde ändå ett inköp, ett vågat sådant. Egentligen skulle jag ha en diskret brun datorväska som jag skulle kunna använda till vardags och resa som nu. Jag hade lite svårt att välja då de var lite grovhuggna men i en monter lite längre fram var det första jag såg klarröd ganska nätt väska och röd är verkligen inte min färg. Det visade sig att den fanns i svart, gul struts och beige också så då blev det väldigt mycket svårare, skall jag köra säkert eller vara lite galen? Modellen var i varje fall perfekt för A4:a och laptop så visst borde jag, priset var rimligt så efter en stunds funderande slog jag till. De flesta på FB och Instagram gissade på svart eller gul, men det var den röda som vann.

Det är lite att smälta och hur vi skall applicera informationen på bästa sätt vet jag först lite längre fram, nyttig och viktig resa.

Eva Perninge 2019-07-20