Segersjödagarna Fälttävlans-SM

segersjo-blogg-hogsta-ridsport
Det är inte ofta vi drar ut på turné men nu blev vi övertalade av Ann och Madeleine Montgomery.
Vilken plats och vilka fina tävlingar som vi varmt rekommenderar alla att åka till, väl värt ett besök.

Vad gör då en renodlad dressyrbutik på en fälttävlansbana, ja det skulle man kunna fråga sig. Vi bestämde oss dock för att samarbeta med några som har mer kontakter med den världen än vi och ta med oss ett mer riktat utbud/sortiment som passar fälttävlan och alla som är hästintresserade. Stierna Equestrian Wear med fantastiska funktionella kläder, Veredus fälttänsskydd, NAF kyllera och hinderkräm var ett måste, Racesafe och Kefly med Helite Air Jacket samt REA och prydnad för alla som älskar häst. 

Fredag startade resan och det var Anita, Siri och Eva som stack iväg. Henke fick åka i förväg för att montera vårt största tält 4x10 meter som vi med enkelhet fyllde. 

Den lila lastbilen med trailer stod redo att åka och kl 14.00 startade resan mot Örebro och Segersjö Herrgård. 
Väl framme fick vi oss ett gott skratt, där satt Henke på ett halft monterat tält. Vinden hade tagit tag i tältet och flygit iväg tillsammans med Henke åtminstone 20 meter, vilket gjorde att han nu endast fokuserade på att inte flyga vidare över tävlingsplatsen.  

Det hela "landade" på ett bra sätt till slut och innan hemgång var allt på plats.

Övernattning i självaste Örebro som är en superfin stad med enastående vackra hus. Hotellet var riktigt fräscht med en tillräckligt bra restaurang, så att vi kunde ta oss i säng mätta och belåtna. 

Dag ett blev en trevlig överaskning med ett fantastiskt välarrangerat event i en vacker miljö. Vänliga och engagerade funktionärer som guidade oss rätt på en gång, fina omgivningar och hyffsat väder och ganska mycket publik. Vi var inte ensamma på plats, här fanns många utställare från många områden och hundar i ett oändligt antal. Så att häst och hund hänger ihop kan nog sägas gälla här också.

Försäljningsmessigt så var dag ett ingen succé. Att täcka sina kostnader är ett mål som inte alltid uppnås så vi får hålla tummarna för att söndagen skall ge lite mer.

Tävlingarna såg spännande ut och även om jag inte vet så mycket om fälttävlan så var speakern i mina öron väldigt duktig på att ge en oinvigd publik förståelse för poängsystemet och vilka som hade chans att vinna varje klass. Intressant som bara den.

Åter till Örebro för övernattning och sen middag. Nu gavs det tid för en kvällspromenad med vidhängande sen middag. Vi åt gott på Frimis som hade en god meny som vi kunde äta utomhus. Gott och trevligt även om vi alla var trötta nog för att lomma hem och sova tidigt idag också.


Dag två på Segersjö bjöd på vackrare väder och terrängritter av högsta klass (tror jag). För en oinvigd så ser allt ganska läskigt ut och uppenbart var att några hästar upplevde samma som jag, dessa bröt ut och i vissa fall utgick.


Vi kan summera helgen som en fantastiskt trevlig upplevelse även om det kanske inte var det mest lönsamma arrangemang vi har varit på.

2019-08-25 Eva Perninge