Spännande resa med NS

Klockan 3.30 ringde klockan, hoppade ur sängen för att åka mot flygplatsen... Men hann inte mycket mer än att sätta mig i bilen och åka några meter innan jag fick ett SMS av Eva (chefen) att planet är inställt. Suck, det var bara att åka hem igen och sova några timmar till istället. Vi kom iallafall iväg med ett plan som gick strax efter 18 samma dag istället, och några timmars tågresa på det.
Men jag kan glatt meddela att det var värt denna resa! Vad roligt vi har haft, och vad mycket vi har lärt oss!  
Stort tack till Eldorado som gav oss möjlighet att åka på denna resa, och stort tack till Neue Schule för att vi fick komma till er, se hur ni arbetar och allt ni lärt oss. Jag är så imponerad över dessa drivna, duktiga och nytänkande människor.  

Vi vill självklart dela med oss till er av vår kunskap, och har ni några funderingar så är det bara att vända er till oss. Vi har ett nära samarbete till både grundarna och distributörerna av de produkter vi säljer, och vi vänder oss gärna till dem för att ge bästa möjliga service och hjälp till dig som kund.   
Här kommer lite information om ett par bett som ligger oss extra varmt om hjärtat:  
 
Turtle Tilt  
Turtle Tilt är en nytänkande och innovativt kandarstång, inte likt något annat på marknaden!  Det unika med detta bett är att det separerar bridongtygeln med stången.  Man får ofta höra av ryttare att hästen går bra på endast bridong- bettet, men att den inte alls trivs lika bra när man stoppar in en stång. Detta är egentligen inte så konstigt, man bör tänka på hur bridongbettet ligger i munnen tillsammans med stången. Ofta inverkar de inte självständigt, oberoende av varandra. Detta gör givetvis att hjälperna inte uppfattas på samma sätt för hästen som när man bara rider på bridongbettet.  Tack vare utformningen på Turtle Tilt kan betten inverka separat. Används med fördel tillsammans med ett Turtle Tactio eller Turtle Top Vi har många duktiga ryttare som har provat detta innovativa bett och är väldigt nöjda!   

Turtle Tactio 
En riktigt storsäljare och hit bland många av våra egna hästar här på Hogsta! Turtle Tactio är speciellt konstruerat för att rymmas i munnar med en större tunga och som är lite känsligare. Vi personligen upplever att bettet fungerar väldigt bra på hästar som lyfter upp och biter på bettet, eller lägger tungan över det. Bettet har full rörlighet men låser sig om hästen trycker upp det med tungan, detta i kombination med att bettet ligger lite högre upp i hästens mun gör att de inte lägger tungan över det lika enkelt. Jag skulle överlag säga att detta bett är optimalt för många typer av hästar då det är så pass ergonomiskt och väl utformat för högsta komfort. Bettets anläggningsyta är bredare och fördelar trycket över hästens tunga väl vilket ger en ökad komfort för hästen, men det fungerar även väldigt bra på hästar som är ”fiffliga och trixiga” i munnen. En stor skillnad med detta bett gentemot andra bett på marknaden är att detta behåller samma vinkel i hästens mun. Alla bett på marknaden roterar 40 grader vid kontakt med tygeln vilket gör att länkarna på betten trycker in i hästens tunga och gom.  

Ovan är ett urval av alla bilder från resan! Från vänster: våra namnlappar som vi fotade under en fantastisk 3-rätters middag i en sagolik byggnad. Mittenbilden är från en av Neue Schules lokaler "innovation that transform riding". Bilden till vänster är på oss "svenskar" under resan!