Bästa rådet för hur du sköter ditt fårskinn

När du väljer en sadelpad  i fårskinn från EA Mattes så köper du verkligen en produkt i en fantastiskt bra kvalité och bör vårda den som det. För att få fårskinnsprodukterna från EA Mattes att hålla så länge som möjligt så är det viktigt att följa de tvättråd som EA Mattes har tagit fram för sina produkter. Tvätta gärna ofta, då smuts och svett sliter mycket på skinn och läder.

Dagligen efter användning, torka av pälsen med den hårda sidan av en fuktig kökssvamp. 

Om du använder fårskinnet ca 56 ggr veckan så behöver det maskintvättas ca en gång i veckan. 

Ställ in tvättmaskinen på fintvätt 30 grader, använd Mattes egna skinntvättmedel, vilket innehåller samma ingredienser som de själva använder i samband med beredningen av skinnen. Låt maskinen fylla på med vatten tills den är klar, därefter behöver du i en liten maskin fylla på med ett par – tre liter vatten till. Maskinen behöver nämligen mer vatten eftersom pälsen kräver mer vatten än andra material för att bli blöt och ren. Använd fintvätt, inte ulltvätt då det programmet använder lite vatten. 

Efter tvätt skall produkten torktumlas i max 30 grader för att pälsen skall bli torr, mjuk och fluffig. När maskinen är klar behöver skinnet mer tid för att torka, låt det då hänga framme på en lagom torr och varm plats, inte över element eller i solen då det är alldeles för varmt. Värmen torkar ut och gör skinnet skört. 

Tvätta, torktumla eller torka i max 30 grader, för varmt gör att skinnet torkar och förstörs. Om din torktumlare inte kan gå på så låga grader så är det bättre att fårskinnet får hängtorka. 

Fårskinnet skall inte borstas, då det sliter för mycket och förkortar livslängden på produkten. 

Med rätt omsorg har du en fårskinnsprodukt från EA Mattes som håller i många år. 

Köp Melp Washing Liquid här.