Eva Perninge

Eva Perninge grundare och ägare av Hogsta Ridsport har sedan starten 1993 haft det totala ansvaret för butik och webbshop.

Ett stort antal ansvarsområden har successivt delegerats till duktiga medarbetare i butiken men Eva har fortfarande det övergripande ansvaret för verksamheten samt för inköp och planering.

Intresset för ridstövlar gör att Eva även idag tar hand om måttagning och utprovning av ridstövlar till stor del själv.

Evas stora passion för ridsport och hästar, kommer väl till pass i butiken. De många åren inom sporten gör att Eva kan vara med och rådgöra i många sammanhang.

Bland Evas erfarenheter kan nämnas att hon har tävlat till och med Grand Prix dressyr, drivit/driver Hogsta Ridanläggning sedan tidigt 80-tal, bedrivit halvblodsavel med ett antal fina avkommor och arbetat som instruktör både på ridskola och med privatlektioner. Eva har även arbetat med livsmedel (ICA) och bedrivit caféverksamhet, som också kan märkas när man kommer till butiken.

Sammanfattningsvis kan man säga att Eva har arbetat med hästar i någon form hela hennes liv och därigenom träffat mängder av intressanta hästar och människor som alla har bidragit med nya insikter. Vi kan bara gissa att det kommer att fortsätta på samma sätt långt framöver.
Lite kuriosa: Evas första häst var en travare. Eva tränar för Louise Nathhorst och har så gjort i många år men har också varit i Holland vid flera tillfällen och där tränat för Hans Peter Minderhoud. Det var under perioden Edward Gal red Totilas som Eva var i Holland, vilket förblir en oförglömlig bekantskap.
Att det blev en ridsportaffär på Hogsta kan vi tacka Lussan för, då det var hon som peppade Eva strax efter den tragiska förlusten av Evas dåvarande topphäst (Cavat).